Πρόβλημα με την αποθήκευση φωτογραφιών μέσω Twitter σε συσκευές Huawei

Πρόβλημα με την αποθήκευση φωτογραφιών μέσω Twitter σε συσκευές Huawei
ired.gr

Ένα περίεργο ζήτημα προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες για τους χρήστες συσκευών Huawei, καθώς παρατήρησαν μια… παράξενη συμπεριφορά από τη συσκευή τους, κατά τη χρήση της mobile εφαρμογής του Twitter. Συγκεκριμένα, υπήρξαν άτομα που ανέφεραν πως είδαν ξαφνικά να διαγράφονται φωτογραφίες, τις οποίες “κατέβαζαν” στη συσκευή μέσω της εφαρμογής του Twitter.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η σημαντική ειδοποίηση που λανσάρει σταδιακά η Google Maps

Με βάση τις μαρτυρίες, έπειτα από την αποθήκευση της εικόνας, οι χρήστες έβλεπαν, ξαφνικά, ένα μήνυμα με αποδέκτη τη “Huawei System Services” που ανέφερε πως “το Twitter έχει διαγράψει τη φωτογραφία από τη Gallery”. Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω εξέλιξη προκάλεσε αρκετό θόρυβο και συζητήσεις στο internet και πολύς κόσμος κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Huawei προχωράει σε σκόπιμο μπλοκάρισμα των χρηστών από την αποθήκευση εικόνων από το Twitter, μέσω χρήσης κάποιου χαρακτηριστικού που πρόσθεσε στο λειτουργικό σύστημα των συσκευών.

Η κινέζικη εταιρεία δεν άφησε αναπάντητο τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και μέσω επίσημης δήλωσης, επιχείρησε να δικαιολογήσει την εμπειρία αυτή των χρηστών. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “ανακάλυψε πως οποιαδήποτε στιγμή οι χρήστες συγκεκριμένων συσκευών της κατεβάζουν μια εικόνα χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εκδόσεις του Twitter (7.78.0 και 7.77.0), η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα έναν φάκελο με το ίδιο όνομα που έχει και η εικόνα και αμέσως τη διαγράφει στο παρασκήνιο. Η ενέργεια αυτή ενεργοποιεί την ενσωματωμένη ειδοποίηση ασφαλείας της Huawei για τις φωτογραφίες και υποχρεώνει το σύστημα να ενημερώνει τον χρήστη για τη διαγραφή. Παρ’ όλα αυτά, οι εικόνες δεν επηρεάζονται και οι χρήστες μπορούν να τις βρουν στη διεύθυνση FileManager/picture/Twitter.  Επιπλέον, η Huawei βρίσκεται σε συζητήσεις με το Twitter για να επιλύσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό”.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τοποθέτηση της Huawei, οι εικόνες δεν διαγράφονταν, όπως πίστεψαν οι χρήστες που είχαν τη συγκεκριμένη εμπειρία. Το γεγονός είχε να κάνει με τον τρόπο που η Gallery “έβλεπε” και υποδεχόταν τις εικόνες και με τον τρόπο που η εφαρμογή του Twitter αλληλεπιδρά με μια εικόνα στο παρασκήνιο, κατά τη διαδικασία αποθήκευσης.

Διαβάστε επίσης: Σοβαρό σφάλμα ασφαλείας εντοπίστηκε στο Fortnite - Τι μπορούσαν να κάνουν οι hackers

Αν έχετε δει κι εσείς, λοιπόν, εικόνες να… εξαφανίζονται ξαφνικά, όταν επιχειρήσατε να τις αποθηκεύσετε στη Huawei συσκευή σας, μέσω της εφαρμογής του Twitter, τότε το συγκεκριμένο κείμενο που διαβάζετε, ίσως κρύβει τις απαντήσεις που θέλετε...