Το iPod Touch σαν gaming κονσόλα, ίσως έχει κάποιο μέλλον...

Το iPod Touch σαν gaming κονσόλα, ίσως έχει κάποιο μέλλον...
ired.gr

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σας παρουσιάσαμε τις πληροφορίες περί σκέψης της Apple να ανανεώσει, μετά από τέσσερα, περίπου, μια… ξεχασμένη συσκευή της, το iPod Touch, που αρχικά είχε κυκλοφορήσει σαν ένας εξελιγμένος player μουσικής.

Διαβάστε επίσης: Τι θα λέγατε αν η Apple κυκλοφορούσε ένα ανανεωμένο iPod Touch;

Σε περίπτωση που η εταιρεία αποφασίσει να επαναλανσάρει τη συγκεκριμένη συσκευή στη μορφή που είχε πριν την τελευταία της αναβάθμιση, το πιθανότερο είναι να μην έχει μεγάλη τύχη στις πωλήσεις, καθώς δεν μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό από αυτά που ήδη προσφέρουν τα iPhone.

Ωστόσο, μια πρόσφατη αίτηση της Apple για κατοχύρωση πατέντας, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να προσφέρει στο iPod Touch ένα αξιοπρεπές μέλλον. Συγκεκριμένα, η Apple επέκτεινε την πατέντα της για το iPod Touch, ώστε να συμπεριλάβει και τη διευκρίνιση για “φορητές συσκευές, οι οποίες αναπαράγουν ηλεκτρονικά παιχνίδια”. Και μπορεί το iPod Touch να υποστήριζε ούτως ή άλλως παιχνίδια, τα οποία “κατέβαιναν” από το App Store, ωστόσο η παραπάνω διευκρίνιση, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να θέσει τη συσκευή σε μια νέα κατηγορία, αυτή του gaming.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το iPod Touch συνδέεται, σε επίπεδο πατέντας, με το gaming, καθώς η ανάλογη περιγραφή του 2008, ανέφερε πως πρόκειται για “φορητές ψηφιακές ηλεκτρονικές συσκευές για ηχογράφηση, οργάνωση, μετάδοση και reviewing αρχείων κειμένου, data, ήχου και video”.

Διαβάστε επίσης: Θα κυκλοφορήσει, τελικά, μέσα στο 2019 η βάση φόρτισης AirPower;

Σε αυτό το σημείο, υπενθυμίζουμε πως οι προηγούμενες αναφορές που είχαμε για το iPod Touch μέσα από προμηθευτές, ήθελαν την Apple να αναπτύσσει την έβδομη γενιά της συσκευής μέσα στο 2019, μετά το “πάγωμά” της, το 2015. Τώρα, αν οι αναφορές αυτές γίνουν πράξη και δούμε το iPod να επανακυκλοφορεί (και το σημαντικότερο, με ποια μορφή), είναι κάτι που θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες…