Είστε έτοιμοι για ένα smartphone χωρίς κουμπιά, οπές, πλήκτρα και θύρες;

Είστε έτοιμοι για ένα smartphone χωρίς κουμπιά, οπές, πλήκτρα και θύρες;
ired.gr

Ένα βήμα πιο μπροστά στο design και τη λειτουργικότητα των σύγχρονων smartphones επιχειρεί να κάνει η κινέζικη εταιρεία Meizu, που είναι περισσότερο γνωστή για τις οικονομικές προτάσεις που παρουσιάζει. Αυτή τη φορά πρωτοπορεί, καθώς παρουσίασε μια εντελώς ξεχωριστή έκδοση ενός smartphone, που δεν διέθετε ούτε εγκοπές για τη selfie κάμερα, ούτε κάποια οπή, ούτε κουμπιά, ούτε… τίποτα!

Διαβάστε επίσης: Πρωτοποριακή τεχνολογία για το δακτυλικό αποτύπωμα ετοιμάζει η Xiaomi

Το συγκεκριμένο “γυμνό” smartphone που φέρει την ονομασία Meizu Zero, λόγω των… μηδενικών κουμπιών, θυρών, εγκοπών κλπ, παρουσιάστηκε από την εταιρεία στο κοινό της Κίνας και χαρακτηρίζεται ως ένα “ενιαίο κεραμικό σώμα” χωρίς καμία πρόσθετη παρεμβολή στην επιφάνειά του. Φυσικά, το συγκεκριμένο smartphone παρουσιάστηκε από τη Meizu με τη μορφή ενός νέου concept και δεν υπάρχει, για την ώρα, κάποια επίσημη ημερομηνία για την κυκλοφορία του στην εγχώρια αγορά ή αλλού.

Στα χαρακτηριστικά της πρωτοποριακής συσκευής, ξεχωρίζει η ασύρματη φόρτιση 18-watt (η ταχύτερη που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε smartphone υποστηρίζει τη συγκεκριμένη λειτουργία), ενώ το smartphone συνοδεύεται και από ασύρματο φορτιστή στη συσκευασία του. Η προσθήκη αυτή από τη Meizu είναι άκρως σημαντική, καθώς το τηλέφωνο δεν έχει USB ή άλλο τύπο θύρας για τη φόρτισή της.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου ή κουμπιά για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής. Αντίθετα, υπάρχουν virtual κουμπιά περιμετρικά του Meizu Zero, τα οποία εμφανίζονται όταν ασκήσετε πίεση στην πλευρά που αυτά βρίσκονται.

Ακόμη, η συσκευή ενσωματώνει την τεχνολογία ήχου mSound 2.0, η οποία αξιοποιεί την οθόνη και τις δονήσεις για τη δημιουργία ήχων, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά ηχεία!

Πέρα από τα παραπάνω, το Meizu Zero είναι αδιάβροχο μέχρι εκεί που δεν παίρνει για μια smartphone συσκευή, καθώς είναι πιστοποιημένο με το πρότυπο IP68 και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα, αν σας πέσει κατά λάθος στο νερό. Ακόμη, όπως μπορείτε ίσως να καταλάβετε, από τη στιγμή που το σώμα της συσκευής είναι ενιαίο, δεν υπάρχει υποστήριξη κάρτας SIM, με συνέπεια το τηλέφωνο να αξιοποιεί την τεχνολογία eSIM.

Στα πιο… κοινά χαρακτηριστικά, το Meizu Zero διαθέτει οθόνη AMOLED 6 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 845, λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και διπλό φακό στην πίσω κάμερα, τεχνολογίας Sony στα 20MP και 12MP αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Ποιες μπορούν να είναι οι τιμές των επερχόμενων Samsung Galaxy S10

Τέλος, η μητρική εταιρεία έκανε γνωστό πως η κυκλοφορία του συγκεκριμένου smartphone στην αγορά της Κίνας (αρχικά), θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα καθολικής υιοθέτησης της υποστήριξης της eSΙΜ και στην αγορά αυτή. Για τον υπόλοιπο κόσμο, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση…