Ποιο νέο χαρακτηριστικό μπορούν να έχουν τα ανανεωμένα AirPods

Ποιο νέο χαρακτηριστικό μπορούν να έχουν τα ανανεωμένα AirPods
ired.gr

Σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, πως η Apple κινείται προς την κυκλοφορία ανανεωμένων AirPods μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ το 2020 θα λανσάρει μια πλήρως ανασχεδιασμένη έκδοση των γνωστών ασύρματων ακουστικών της.

Διαβάστε επίσης: Αρχές του 2019 αναμένονται τα ανανεωμένα AirPods

Τώρα, κυκλοφόρησαν - σε ανεπίσημο επίπεδο και μέσα από πηγές των προμηθευτών της Apple - ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να υποστηρίζουν τα AirPods που ενδεχόμενα θα κυκλοφορήσουν το τρέχον έτος, συμπεριλαμβανομένων των νέων λειτουργιών παρακολούθησης της υγείας του χρήστη.

Σε μια περίοδο, μάλιστα, που εταιρείες όπως οι Google και Amazon ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τα δικά τους ασύρματα ear pods μέσα στη φετινή χρονιά, η Apple έχει τη δυνατότητα, εκμεταλλευόμενη την ενσωμάτωση καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως αυτό που αναφέραμε παραπάνω, να μείνει αρκετά ψηλότερα από τον ανταγωνισμό…

Τα AirPods, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2017, έχουν αποτελέσει hit για την Apple, παρά την “τσιμπημένη” τιμή τους για τα δεδομένα του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πούλησαν 16 εκατομμύρια μονάδες τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τις 100 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2021.

Άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να ενσωματώνει η ανανεωμένη έκδοση, είναι η υποστήριξη του Siri, η ασύρματη φόρτιση, ενώ θα είναι και αδιάβροχα. Αν, τώρα, η Apple συμπεριλάβει και χαρακτηριστικά για τη μέτρηση της υγείας του χρήστη, τότε είναι ενδιαφέρον να δούμε σε τι επίπεδο θα φτάσει η έκτασή τους.

Διαβάστε επίσης: Apple AirPods - 10 πράγματα που δεν ξέρετε

Για την ιστορία, πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει αίτημα για πατέντα, η οποία καλύπτει ασύρματα ακουστικά με ενσωματωμένους αισθητήρες, που θα μετρούν τον καρδιακό ρυθμό και τη θερμοκρασία σώματος. Αρκετά προχωρημένο και αν υλοποιηθεί, θα είναι άκρως πρωτοπόρο. Και αν λάβουμε υπόψη και τις πρόσφατες εξαγγελίες του Tim Cook, πως η επένδυση στη mobile υγεία (μέσω του Apple Watch, σε πρώτη φάση) αποτελεί προτεραιότητα για την Apple, τότε η σταδιακή ενσωμάτωση συγγενών χαρακτηριστικών και σε άλλες συσκευές, είναι μια απολύτως λογική εξέλιξη.