Το δικό της αναδιπλούμενο smartphone διέρρευσε η ίδια η Xiaomi!

Το δικό της αναδιπλούμενο smartphone διέρρευσε η ίδια η Xiaomi!
ired.gr

Η συζήτηση για τα αναδιπλούμενα smartphones έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα και μεγάλοι “παίκτες” της αγοράς δείχνουν έτοιμοι να ενεργοποιηθούν και σε αυτό το επίπεδο.

Σας έχουμε ήδη παρουσιάσει πως η Apple έχει καταθέσει αίτημα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορά αναδιπλούμενη συσκευή, η Samsung φέρεται να δουλεύει πάνω στο “Galaxy Fold”, ωστόσο για την ώρα όλα αυτά παραμένουν θεωρητικά.

Διαβάστε επίσης: Apple: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενη οθόνη iPhone!

Την πρώτη πρακτική εικόνα ενός αναδιπλούμενου smartphone (έστω και πρωτότυπου), μας την έδωσε η Xiaomi, μέσω του Προέδρου της Lin Bin. Ούτε διαρροές, ούτε τίποτα αυτή τη φορά, καθώς το υψηλόβαθμο στέλεχος της κινέζικης εταιρείας φάνηκε να κρατά στα χέρια του το folded smartphone της εταιρείας, το οποίο βέβαια βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και δοκιμών.

Σύμφωνα με τον Bin, η συσκευή θα είναι πρώτη mobile με διπλή αναδίπλωση, καθώς, όπως φαίνεται και στο video που κυκλοφόρησε, θα μπορεί να διπλώνει τόσο από την αριστερή όσο και από τη δεξιά μεριά του.  Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Xiaomi ξεκαθάρισε πως η συσκευή είναι, ακόμα, σε κατασκευαστικό στάδιο, ενώ η εταιρεία αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα μέχρι να υλοποιήσει το concept της διπλής αναδίπλωσης, ενώ χρειάστηκε να ξεπεράσει κι άλλα θέματα, σχετικά πάντα με την τεχνολογία αναδίπλωσης και ευελιξίας της οθόνης.

Η συσκευή, που αν κυκλοφορήσει, μπορεί να φέρει ένα από το ονόματα Xiaomi Dual Flex και Xiaomi MIX Flex, θα προσφέρει στην χρήση μια ενισχυμένη εμπειρία smartphone και tablet, ενώ η οθόνη της συσκευής (χωρίς την αναδίπλωση) μπορεί να φτάνει στις 6 ίντσες. Έπειτα από την αναδίπλωση, η οθόνη θα “πέφτει” στις 3 ίντσες.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοντά βρίσκεται η παρουσίαση του αναδιπλούμενου smartphone της Samsung;

Για την ώρα, όλα αυτά είναι θεωρητικά, καθώς η συσκευή δεν έχει τελειοποιηθεί, ενώ η μαζική παραγωγή της θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του κοινού. Το μόνο που επιβεβαιώθηκε, είναι πως η παρουσίασή της, στην τελική της μορφή, θα λάβει χώρα στην τεχνολογική έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης, στα τέλη Φεβρουαρίου.