Η Honor παρουσίασε το νέο flagship smartphone της - Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Η Honor παρουσίασε το νέο flagship smartphone της - Πότε έρχεται στην Ελλάδα
ired.gr

Να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο των smartphone επιχειρεί η Honor, η θυγατρική μάρκα της Huawei, η οποία παρουσίασε επίσημα στο Παρίσι και σε παγκόσμια κλίμακα, το νέο flagship μοντέλο της, View 20.  

Αρχικά, η Honor είχε αποκαλύψει τη συσκευή στο κοινό της εγχώριας αγοράς της Κίνας, ωστόσο τώρα ήταν η σειρά και για τον υπόλοιπο κόσμο να μάθει τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά της. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης πως το View 20 θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Ινδία και Νοτιοανατολική Ασία, ενώ άλλες αγορές θα ακολουθήσουν μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Ποιες είναι οι επιδόσεις κάμερας του Huawei Mate 20 Pro

Η αλήθεια είναι πως αν και ξεκίνησε σαν μια μάρκα που θα διαθέτει οικονομικά smartphones, η Honor εξελίσσεται σταδιακά σε σημαντικό παίκτη της αγοράς και το View20 με το chipset Kirin 980, που φέρει την υπογραφή της Huawei, μπορεί άνετα να σταθεί δίπλα στα “μεγάλα” μοντέλα της “μαμάς” εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στα επίσημα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του Παρισιού, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις 6 GB RAM - 128 GB αποθηκευτικού χώρου και 8 GB ΡΑΜ - 256 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ έρχεται στην αγορά με μπαταρία 4.000 mAh, η οποία μπορεί να φορτιστεί ταχύτατα (μπορεί να υπερβεί το 50% σε μισή ώρα, περίπου). Επιπλέον, διαθέτει υποδοχή ακουστικών 3.5 mm.

Σχεδιαστικά, το Honor View 20 έχει… ελληνική γεύση, καθώς σύμφωνα με τη Honor τα σχήματα V στην πλάτη της συσκευής, είναι εμπνευσμένα από το άγαλμα της Ελληνίδας μυθολογικής Θεάς Νίκης. Το σώμα της συσκευής είναι συνδυασμός αλουμινίου και γυαλιού, ενώ έρχεται σε τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς: μπλε, μαύρο, κόκκινο και “phantom blue”. Το Honor View 20 δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, ενώ η εταιρεία υποστήριξε πως είναι αδιάβροχο ως ένα σημείο. Διαθέτει διπλό φακό στην πίσω κάμερα και υποδοχή USB-C στο κάτω μέρος.

Στις επιδόσεις του, η Honor υποστήριξε πως είναι κατά 75% ταχύτερο από το Honor View 10 σε απλά καθήκοντα, που απαιτούν τη χρήση ενός πυρήνα επεξεργαστή, ενώ οι επιδόσεις στα γραφικά είναι βελτιωμένες κατά 46%.

Σε ότι αφορά τις κάμερες της συσκευής, η selfie κάμερα “κρύβεται" σε μια μικρή οπή, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης (όπως βλέπετε τη συσκευή), η οποία έχει διαγώνιο 6,4 ιντσών (2310p X 1080p). Στην πλάτη, φέρει έναν φακό 48 MP από τη Sony, ενώ διαθέτει και ένα υποστηρικτικό 3D φακό, πέρα του φλας.

Και πάμε, τώρα, στα ουσιαστικά… Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία από τα μέσα προς τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση δεν θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τιμές του θα είναι στα 669 ευρώ για την έκδοση 6 GB RAM - 128 GB αποθηκευτικού χώρου και στα 759 ευρώ για την έκδοση 8 GB RAM - 256 GB αποθηκευτικού χώρου.