Κυκλοφόρησε το νέο update του iOS - Ποιες είναι οι διορθώσεις

Κυκλοφόρησε το νέο update του iOS - Ποιες είναι οι διορθώσεις
ired.gr

Το πρώτο update της χρονιάς για το iOS 12, το iOS 12.1.3, είναι πια γεγονός για όλους τους χρήστες iPhone και iPad.

Έπειτα από μερικές ημέρες δοκιμών, μέσω beta εκδόσεων, η Apple κυκλοφόρησε επίσημα τη νέα αναβάθμιση λογισμικού για τις mobile συσκευές της, η οποία πάντως δεν περιλαμβάνει κάποιο νέο χαρακτηριστικό (όπως, εξάλλου, αναμενόταν), αλλά προχωράει σε μια σειρά σημαντικών επιδιορθώσεων σε εφαρμογές, όπως οι iMessage και Photos.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή: Ποιες είναι οι νέες iOS εφαρμογές που σχετίζονται με κακόβουλο λογισμικό

Οι χρήστες των συσκευών της Apple θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτόματα την αναβάθμιση, μέσα από το iPhone ή το iPad, ενώ το update διορθώνει και ορισμένα “θέματα” με το HomePod (δεν αφορά τους Έλληνες στην παρούσα φάση), τα οποία το υποχρέωναν να προχωρήσει σε επανεκκίνηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Apple, το νέο update επιδιορθώνει ένα πρόβλημα στην εφαρμογή των Μηνυμάτων (Messages), το οποίο μπορούσε να επηρεάσει την κύλιση σε φωτογραφίες στην προβολή “Στοιχεία”, ενώ αντιμετωπίζει κι ένα ζήτημα, βάσει του οποίου οι φωτογραφίες είχαν, ορισμένες φορές, γραμμωτά τεχνουργήματα μετά την αποστολή τους μέσω του φύλλου Κοινής Χρήσης. Επιπλέον, το iOS 12.1.3 επιδιορθώνει ένα ζήτημα που μπορούσε να προκαλέσει ηχητική παραμόρφωση κατά τη χρήση εξωτερικών συσκευών εισόδου ήχου στο iPad pro 2018 και επιλύει ένα άλλο πρόβλημα που είχε την ικανότητα να προκαλέσει την αποσύνδεση ορισμένων συστημάτων CarPlay από τα iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η νέα αναβάθμιση περιλαμβάνει επιδιορθώσεις σφαλμάτων για το HomePod (όπου αυτό διατίθεται και χρησιμοποιείται). Συγκεκριμένα, επιδιορθώνει ένα ζήτημα που μπορούσε να προκαλέσει επανεκκίνηση του ψηφιακού ηχείου, καθώς κι ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο μπορούσε να διακόψει την ακρόαση από το Siri.   

Διαβάστε επίσης: Tips: Εφαρμογές που θα σας στείλουν πιο εύκολα για... ύπνο!

Πέρα από την κυκλοφορία του iOS 12.1.3 για το ευρύ κοινό, η Apple κυκλοφόρησε αναβαθμίσεις και για το Apple Watch (watchOS 5.1.3) και την Apple TV (tvOS 12.1.2) με ορισμένες μικρές επιδιορθώσεις. Πλέον, περιμένουμε να δούμε την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση λειτουργικού για iPhone και iPad, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η Apple θα συμπεριλάβει και νέες λειτουργίες, πέρα από τις κλασικές επιδιορθώσεις…