Όλο και περισσότερο στρέφεται προς Ινδία η Apple για τα νέα iPhone

Όλο και περισσότερο στρέφεται προς Ινδία η Apple για τα νέα iPhone
ired.gr

Ολοένα και περισσότερο “βλέπει” προς την Ινδία η Apple, μέσω της άμεσης συνεργάτιδας Foxconn, για την κατασκευή μελλοντικών iPhone, σε μια κίνηση που ακολουθεί τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία από το Κουπερτίνο στην Κίνα, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο πιθανών πρόσθετων δασμών που μπορούν να επιβληθούν.

Διαβάστε επίσης: Κι άλλη χώρα ευθύνεται για τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhones!

Έτσι, η Foxconn που αποτελεί τον βασικό συνεργάτη της Apple σε επίπεδο συναρμολόγησης συσκευών, σκέφτεται πολύ σοβαρά την επέκταση των επιχειρήσεών της στην Ινδία και την αντίστοιχη “μετακόμιση” από την Κίνα, ενώ την ίδια στιγμή κάποιες πληροφορίες τη θέλουν να σκέφτεται και προς Βιετνάμ μεριά για μεταφορά μέρους της παραγωγής των iPhone.

Βέβαια, για να υλοποιηθεί αυτή η σκέψη, υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, με βασικότερο όλων να φαντάζει το χαμηλότερο επίπεδο εξειδίκευσης των Ινδών εργατών σε σχέση με αυτο των Κινέζων, ενώ και οι υποδομές της Ινδίας υπολείπονται σημαντικά σε σύγκριση με αυτές της Κίνας.

Από την άλλη, όμως, η Apple έχει ένα σοβαρό κίνητρο για να μεταφέρει μέρος παραγωγής iPhone στην Ινδία, καθώς οι τοπικές Αρχές επιβάλλουν τσουχτερούς φόρους στις εισαγωγές smartphones και άλλων συσκευών, ώστε να “υποχρεώσουν” με αυτό τον τρόπο τους μεγάλους κατασκευαστές να επενδύσουν στη δική της παραγωγική δυναμική.  

Μέχρι σήμερα, η βασική συνεργάτιδα της Apple στην Ινδία, ήταν η εταιρεία Wistron, η οποία είχε κατασκευάσει τα iPhone SE και από τη στιγμή που το μοντέλο αυτό σημείωσε επιτυχία, κλήθηκε να αναλάβει και την αντίστοιχη κατασκευή των iPhone 6S. Ένα στοιχείο που μπορεί να φανερώνει επέκταση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της Apple στην Ινδία, είναι το γεγονός πως η Wistron προχώρησε σε επένδυση 340 εκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο διάστημα για να μεγαλώσει τις μονάδες παραγωγής της, αν και η ίδια συναρμολογεί συσκευές και για άλλες εταιρείες. Το ίδιο, όμως, πράττει και η Foxconn, η οποία σε εργοστάσιο που διατηρεί στην Ινδία, συναρμολογεί ταυτόχρονα συσκευές και για την Xiaomi.   

Καθολική χρήση OLED οθονών από το 2020

Ταυτόχρονα με τις πληροφορίες που προέκυψαν για “μεταφορά” παραγωγικής δραστηριότητας της Apple προς την Ινδία, διαρροές θέλουν την Apple να εγκαταλείπει την τεχνολογία των LDC οθονών και να καθιερώνει τα OLED panels για όλα τα μοντέλα iPhone που θα κυκλοφορεί από το 2020 κι έπειτα. Σημειώνεται πως τα iPhone XS και iPhone XS Max ενσωματώνουν ήδη την OLED τεχνολογία στις οθόνες τους, όμως το οικονομικότερο iPhone XR “φοράει” LCD panel.