Λειτουργία "μπλοκαρίσματος" αναπτύσσει το Spotify για τους χρήστες iOS

Λειτουργία "μπλοκαρίσματος" αναπτύσσει το Spotify για τους χρήστες iOS
ired.gr

Τη δυνατότητα να αποκλείσετε από τις λίστες σας, καλλιτέχνες που δεν θέλετε να παρακολουθείτε και να ακούτε, φαίνεται πως ετοιμάζεται να προσφέρει το Spotify στους χρήστες των iOS συσκευών!

Διαβάστε επίσης: Instagram: Πώς θα ποστάρετε ταυτόχρονα φωτογραφίες σε πολλαπλά profiles

Το νέο χαρακτηριστικό, που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και δοκιμών θα επιτρέπει στον χρήστη ενός iPhone ή iPad τη δυνατότητα να κάνει ολοκληρωτικό block στα τραγούδια ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη που δεν επιθυμεί, για τους δικούς του λόγους, να ακούει. Από τη στιγμή που θα επιλέξει το μπλοκάρισμα, ο χρήστης δεν θα έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωπος με δουλειά του μπλοκαρισμένου τραγουδιστή σε οποιαδήποτε playlist, chartlist ή ραδιοφωνικό σταθμό του Spotify.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η επιλογή αυτή θα δίνει, σε πρώτη φάση, τη δυνατότητα στον χρήστη να προχωρήσει σε αποκλεισμό τραγουδιών του ίδιου του τραγουδιστή, ενώ σε μεταγενέστερη φάση θα προστεθεί η δυνατότητα αποκλεισμού ακόμα και τραγουδιών στα οποία συμμετέχει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης σαν ντουέτο, δεύτερη φωνή  κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως στο παρελθόν (2017) η Spotify είχε αποφασίσει να μην προσφέρει την επιλογή του μπλοκαρίσματος, έπειτα από “αρκετή σκέψη και προβληματισμό”, ωστόσο τώρα τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Πρόσφατα, η μουσική πλατφόρμα βρέθηκε υπό ασφυκτική πίεση για να προσφέρει την επιλογή του μπλοκαρίσματος, έπειτα από λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και ήθελαν τον γνωστό τραγουδιστή R. Kelly να πρωταγωνιστεί σε διάφορες περιπτώσεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Spotify είχε αφαιρέσει τον R. Kelly από τις playlists της, ωστόσο αυτή η κίνηση δεν είχε ουσιαστικό αντίκτυπο, καθώς η μουσική του τραγουδιστή ήταν ακόμη διαθέσιμη για streaming στην υπηρεσία της.

Διαβάστε επίσης: Σημαντικές αλλαγές θα φέρει το Spotify για να αυξήσει τους χρήστες του

Αυτό που αλλάζει τώρα, είναι πως η Spotify θα δίνει ξεκάθαρα στον χρήστη τη δυνατότητα να “τιμωρήσει” και να “σιγήσει” τους καλλιτέχνες που δεν του αρέσουν. Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε πως η συγκεκριμένη λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση και δεν γνωρίζουμε πότε θα ενσωματωθεί επίσημα στο iOS, ούτε πότε (και αν) προστεθεί και στο λειτουργικό  Android.