Θα κυκλοφορήσει, τελικά, μέσα στο 2019 η βάση φόρτισης AirPower;

Θα κυκλοφορήσει, τελικά, μέσα στο 2019 η βάση φόρτισης AirPower;
ired.gr

Η πολυαναμενόμενη από αρκετό κόσμο, βάση ασύρματης φόρτισης της Apple, AirPower, φαίνεται πως έχει τεθεί, πλέον, σε διαδικασία παραγωγής, με το επίσημο λανσάρισμά της να εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2019. Αυτό ανέφεραν οι DigiTimes, επικαλούμενοι πηγές από προμηθευτές που συνεργάζονται με την Apple.

Διαβάστε επίσης: Αυτή τη φορά, η κυκλοφορία της AirPower δείχνει πως πλησιάζει...

Νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο, πηγή από το Χονγκ Κονγκ είχε αναφέρει πως οι δυο κατασκευάστριες εταιρείες Luxshare Precision (κατασκευάζει επίσης τα AirPods και τα USB-C καλώδια) και Pegatron είχαν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσουν και να προετοιμάζουν την κυκλοφορία της  AirPower.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως η κυκλοφορία της συγκεκριμένης συσκευής τείνει να εξελιχθεί σε… σίριαλ, καθώς η Apple την παρουσίασε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2017, στοχεύοντας αρχικά σε λανσάρισμα μέσα στο 2018. Λίγο αργότερα, πηγές από την προμηθευτική αλυσίδα της εταιρείας ανέφεραν πως η κυκλοφορία της στην αγορά θα γινόταν τον Μάρτιο του 2018, ωστόσο από τότε μέχρι και σήμερα, δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη, που να έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Η AirPower αποτελεί μια μικρή επιφάνεια σε οβάλ σχήμα, που μπορεί να υποστηρίξει την ταυτόχρονη ασύρματη φόρτιση πολλαπλών συσκευών της Apple, από το iPhone 8 και έπειτα, από το Apple Watch Series 3 κι έπειτα, καθώς και τα AirPods, όταν αυτά είναι τοποθετημένα μέσα σε μια έξτρα θήκη ασύρματης φόρτισης, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με την βάση.

Διαβάστε επίσης: Τα υπέρ και τα κατά της ασύρματης φόρτισης

Στο μεταξύ, μπορεί η Apple να μετακίνησε τις περισσότερες αναφορές για την AirPower από την ιστοσελίδα της τον περσινό Σεπτέμβριο, ωστόσο μια πρόσφατη αναφορά που εντοπίστηκε στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στη Μαλαισία, ήρθε να ενισχύει περισσότερο τα σενάρια περί επερχόμενης κυκλοφορίας της συσκευής μέσα στο τρέχον έτος. Η αναφορά αυτή είχε βρεθεί στην παρουσίαση των χαρακτηριστικών της νέας θήκης Smart Battery, που προορίζεται για το iPhone XS, τονίζοντας πως η θήκη είναι συμβατή με την βάση AirPower για την φόρτισή της. Παρόμοια αναφορά στις επίσημες σελίδες της Apple σε άλλες χώρες δεν υπήρχε, ωστόσο η ένταση των διαρροών το τελευταίο διάστημα ίσως δείχνει πως η κυκλοφορία της AirPower έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Στην αναμονή, λοιπόν...