Τα smartphones με τις καλύτερες selfie κάμερες σύμφωνα με τη DxOMark

Τα smartphones με τις καλύτερες selfie κάμερες σύμφωνα με τη DxOMark
ired.gr

Μια νέα μέτρηση πρόσθεσε στη λίστα των τεστ που πραγματοποιεί η DxOMark, αυτή των selfie καμερών στα smartphones.

Ο πρώτος έλεγχος που πραγματοποίησε ήταν κάτι παραπάνω από… εξονυχιστικός, καθώς επεκτάθηκε σε περισσότερες από 1.500 φωτογραφίες και πάνω από 2 ώρες video που είχαν τραβηχτεί με την κάθε συσκευή, ενώ στη σχετική λίστα υπάρχουν, ήδη, 12 smartphones, που έχουν τεσταριστεί.

Σύμφωνα με τα γενικά αποτελέσματα, το Google Pixel 3 μοιράζεται την πρώτη θέση με το Samsung Galaxy Note 9, ακολουθεί το Xiaomi Mi MIX 3 και στην τέταρτη θέση βρίσκεται το iPhone XS Max της Apple. Αρκετά πιο πίσω, στη 10η θέση, βρίσκεται μια άλλη συσκευή της Apple, το iPhone X.  

Με βάση τα συμπεράσματα της DxOMark, το Google Pixel 3 είναι αυτό που προσφέρει τις καλύτερες selfie φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν εξαιρετικά τις λεπτομέρειες, ενώ το Galaxy Note9 προσφέρει πιο καθαρή εικόνα και καλύτερα selfie videos, καθώς διαθέτει ανώτερο σύστημα σταθεροποίησης.

Φωτογραφία από Google Pixel 3

Φωτογραφία από Samsung Galaxy Note9

     

Το Xiaomi Mi MIX 3 που ακολουθεί στην τρίτη θέση, ξεχωρίζει για τον διπλό selfie φακό του, ο οποίος επιτρέπει τη λήψη πολύ καλών φωτογραφιών πορτρέτου με προσθήκη εφέ bokeh.

Φωτογραφία από Xiaomi Mi MIX 3

Το iPhone XS Max της Apple αποτελεί, με βάση το τεστ, μια από τις κορυφαίες συσκευές στη λήψη ποιοτικών φωτογραφιών και video σε συνθήκες καλού φωτισμού, ωστόσο δείχνει να υστερεί απέναντι στον ανταγωνισμό, όταν ο φωτισμός περιορίζεται.

 Φωτογραφία από iPhone XS Max

Πιο κάτω στη γενική βαθμολογία βρίσκονται οι συσκευές της Huawei, οι Mate 20 Pro και P20 Pro, οι οποίες έχουν προβληθεί αρκετά για τις φωτογραφικές τους δυνατότητες…