Μικρά, καθημερινά tips για τη χρήση του iPhone σας

Μικρά, καθημερινά tips για τη χρήση του iPhone σας
ired.gr

Σύντομα κολπάκια και επιλογές που, πιθανόν, να μην έχετε διαπιστώσει πως σας προσφέρονται μέσα από τη χρήση της αγαπημένης σας συσκευής…

Αν τα έχετε δοκιμάσει κάποια στιγμή, παλαιότερα, τότε σας τα θυμίζουμε, ενώ αν δεν σας λένε κάτι όπως τα παρουσιάζουμε, τότε να η ευκαιρία να τα μάθετε!

Διαβάστε επίσης: Tips: Εφαρμογές που θα σας στείλουν πιο εύκολα για... ύπνο!

Σιγήστε τις Ειδοποιήσεις που σας “ενοχλούν”

Ένα νέο χαρακτηριστικό που διαθέτει το iOS 12, είναι η δυνατότητα να σιγήσετε αυτόματα τις ειδοποιήσεις που “σκάνε” από μια εφαρμογή, με μια κίνηση. Βρείτε την Ειδοποίηση που σας έχει έρθει στην Οθόνη Κλειδώματος της συσκευής ή, αργότερα, στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων. Σύρετε την Ειδοποίηση που θέλετε, προς τα αριστερά και θα σας εμφανιστούν τρεις επιλογές: Διαχείριση, Προβολή και Απόρριψη. Πατήστε στη Διαχείριση και θα αναδυθεί ένα παράθυρο το οποίο θα σας προσφέρει τις επιλογές Αθόρυβη παράδοση και Απενεργοποίηση.

Με την Αθόρυβη Παράδοση, όλες οι επόμενες ειδοποιήσεις από τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα φτάνουν στη συσκευή και στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων χωρίς να παράγεται κάποια ηχητική ενημέρωση ή δόνηση, ενώ δεν θα εμφανίζονται και στην Οθόνη Κλειδώματος.

Επεξεργαστείτε επί τόπου τη φωτογραφία που στέλνετε μέσω Μηνύματος

Άλλη μια νέα επιλογή που προσφέρει το iOS 12 στους χρήστες iPhone, είναι η επιτόπια επεξεργασία της φωτογραφίας ή του video που “τραβάνε” κι ετοιμάζονται να στείλουν μέσα από την εφαρμογή των Μηνυμάτων (iMessage ή απλό SMS). Συγκεκριμένα, ενώ ετοιμάζετε ένα νέο μήνυμα ή μια απάντηση σε ένα υπάρχον, επιλέγετε το εικονίδιο της Φωτογραφικής Μηχανής, στην αριστερή άκρη της μπάρας σύνθεσης του μηνύματος.

Κατόπιν κι αφού εισέλθετε στο περιβάλλον λήψης φωτογραφίας ή video, πηγαίνετε αριστερά από το κουμπί λήψης και βρείτε το κουμπί Επεξεργασίας, το οποίο θα προσθέσει τις επιλογές Φίλτρα, Προσθήκη Κειμένου και Σχήματα (τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone προσφέρουν και Animojis). Κάντε την επεξεργασία σας, προσθέστε τα εφέ και τα σχήματα που θέλετε, “τραβήξτε” τη φωτογραφία σας και είστε έτοιμοι!

Βρείτε εύκολα αυτό που θέλετε, ανάμεσα στις ανοικτές καρτέλες του Safari

Αν έχετε περιηγηθεί σε διάφορες σελίδες στο Safari κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχετε ενημερωθεί για όσα θέλετε και το βράδυ που θα γυρίσετε στο σπίτι σας, θέλετε να διαβάσετε εκ νέου κάτι συγκεκριμένο που σας έκανε εντύπωση, τότε η σκέψη και μόνο πως πρέπει να ψάξετε ανάμεσα σε όλες τις σελίδες που έχετε ανοίξει προηγουμένως για να το βρείτε, ίσως σας αποθαρρύνει να το κάνετε. Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο μπορεί να ακούγονται.

Η διαδικασία αναζήτησης συγκεκριμένου περιεχομένου σε tab στο Safari είναι αρκετά απλή και σας την περιγράφουμε: αρχικά ανοίγετε το Safari στο iPhone σας, στη συνέχεια κατευθύνεστε στο οριζόντιο μενού στο κάτω μέρος της οθόνης, και επιλέγετε το κουμπί των tabs, στο τέλος δεξιά. Η επόμενη οθόνη θα σας αραδιάσει όλες τις ανοιχτές καρτέλες κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάτε στο πάνω μέρος της οθόνης και να σύρετε προς τα κάτω, για να σας εμφανιστεί η γραμμή αναζήτησης. Εκεί, όταν ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε, θα δείτε σταδιακά τις καρτέλες να μειώνονται, μέχρι να φτάσουν σε αυτή που σας ενδιαφέρει. Εύκολο;