Τι αλλάζει στην προώθηση μηνυμάτων στο WhatsApp

Τι αλλάζει στην προώθηση μηνυμάτων στο WhatsApp
ired.gr

To  WhatsApp αποφάσισε να περιορίσει τον αριθμό των μηνυμάτων που μπορεί να στείλει ένας χρήστης σε άλλους χρήστες ή groups, για να καταπολεμήσει τη μάστιγα των fake news και της παραπληροφόρησης.

Διαβάστε επίσης: Tip: Πώς θα κάνετε - πιο εύκολα - ομαδικές κλήσεις στο WhatsApp

Σε σημαντική αλλαγή που θα έχει επιρροή σε όλους τους χρήστες, παγκοσμίως, προχωρά η δημοφιλής εφαρμογή online επικοινωνίας, WhatsApp. Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την “παραπληροφόρηση και της φήμες”, θα προχωρήσει σε περιορισμό του αριθμού των μηνυμάτων που ένας χρήστης μπορεί να προωθήσει, στα πέντε.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο πολιτικής και επικοινωνίας της εφαρμογής, που ανήκει στο Facebook, Victoria Grand, το WhatsApp θέτει, πλέον, περιορισμό πέντε μηνυμάτων, με ισχύ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι πρότινος, ένας χρήστης του WhatsApp ήταν σε θέση να κάνει forward ένα μήνυμα σε 20 άτομα ή groups. Τώρα, η εφαρμογή προχωρά σε παγκόσμια επέκταση τον περιορισμό των πέντε αποδεκτών στην προώθηση ενός μηνύματος, ένα μέτρο που είχε ξεκινήσει αρχικά να εφαρμόζεται τον περσινό Ιούλιο στην Ινδονησία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δολοφονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας που είχαν παρατηρηθεί στη συγκεκριμένη χώρα, σαν συνέπεια των φημών που διαδίδονταν μέσω των social media.  

Το WhatsApp, που διαθέτει γύρω στους 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, προσπαθεί διαρκώς να βρει τρόπους να σταματήσει τη λανθασμένη χρήση του, έπειτα από διάφορες αναφορές πως αρκετός κόσμος έβρισκε χώρο μέσα σε αυτή για να διαδώσει fake news, χειραγωγημένες φωτογραφίες και ψεύτικα videos ή ηχητικά αρχεία, χωρίς να υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος για να διαπιστωθεί η προέλευσή τους. Μάλιστα, η πλήρης κρυπτογράφηση που προσφέρει η εφαρμογή στους χρήστες της, τους δίνει τη δυνατότητα να ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφιών και videos, τα οποία ουσιαστικά δεν μπορούν να ελεγχθούν ούτε από Αρχές που συγκροτούνται γι’ αυτούς τους σκοπούς, αλλά ούτε και από την ίδια την εφαρμογή!

Διαβάστε επίσης: Πώς θα κάνετε ιδιωτικό σχολιασμό στη διάρκεια ενός Group Chat στο WhatsApp

Το νέο update με τον περιορισμό προώθησης των μηνυμάτων θα κυκλοφορήσει άμεσα, αρχικά για τους Android χρήστες, ενώ θα ακολουθήσουν χρήστες του iOS της Apple.