Ποιο παλιό iPhone κυκλοφόρησε ξανά στην αγορά η Apple (κι έγινε ανάρπαστο);

Ποιο παλιό iPhone κυκλοφόρησε ξανά στην αγορά η Apple (κι έγινε ανάρπαστο);
ired.gr

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, που δεν διαφήμισε καθόλου, προχώρησε η Apple μέσα στο προηγούμενο σαββατοκύριακο, καθώς διέθεσε προς πώληση στις ΗΠΑ ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα iPhone των προηγούμενων χρόνων.

Διαβάστε επίσης: Μήπως δούμε τελικά iPhone με 5G από το 2019;

Συγκεκριμένα, η Apple κινήθηκε αθόρυβα και “ανέβασε” στο τμήμα εκποιήσεων (clearance section) το iPhone SE, το μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του τον Μάρτιο του 2016 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας απόκριση σε πολύ κόσμο που αρεσκόταν να χειρίζεται μια πιο “μαζεμένη” (σε διαστάσεις) συσκευή. Το συγκεκριμένο λανσάρισμα αφορούσε μονάχα στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και περιελάμβανε την έκδοση των 32 GB στα 249 δολάρια (από τα 349 δολάρια που κόστιζε η συσκευή όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά) και αυτή των 128 GB στα 299 δολάρια (από την αρχική τιμή των 449 δολαρίων).

Οι συσκευές που τέθηκαν προς πώληση δεν ήταν μεταχειρισμένες ή ανακατασκευασμένες, αλλά καινούριες και όπως ήταν φυσιολογικό, έγιναν ανάρπαστες σε χρόνο… dt, καθώς όποιος επιχειρήσει να επισκεφτεί τώρα το Clearance section της Apple, πολύ απλά δεν θα βρει τη συσκευή, που ήταν διαθέσιμη σε space gray, rose gold, gold και silver.

Διαβάστε επίσης: Tips: Πώς θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του παλαιότερου iPhone σας

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως η Apple ανακοίνωσε τον περσινό Σεπτέμβριο τη διακοπή διάθεσης των iPhone X, iPhone SE και iPhone 6s, λίγο μετά την επίσημη παρουσίαση των iPhone XS και iPhone XR. Η κίνησή της να θέσει ξανά προς πώληση (έστω και σε περιορισμένα κομμάτια) το iPhone SΕ, θα μπορούσε να δείξει τη διάθεσή της να πράξει το ίδιο και για τα iPhone X και iPhone 6s, που είχαν σημειώσει επιτυχία κατά το λανσάρισμά τους, ενώ θα είχε ενδιαφέρον αν έκανε κάτι ανάλογο και σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο.

Επιπλέον, η επαναφορά του iPhone SE ήρθε σε μια περίοδο που έχει αναπτυχθεί αρκετή κουβέντα περί της αξίας που θα είχε για την Apple και τους fans των πιο μικρών, σε διαστάσεις συσκευών, ο σχεδιασμός και η κυκλοφορία ενός iPhone SE 2 μέσα στους επόμενους μήνες....