Ποια είναι η σημαντική ειδοποίηση που λανσάρει σταδιακά η Google Maps

Ποια είναι η σημαντική ειδοποίηση που λανσάρει σταδιακά η Google Maps
ired.gr

Σημαντική αναβάθμιση που θα προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες σε όλους τους οδηγούς, φαίνεται πως προετοιμάζει η Google για τη δημοφιλή εφαρμογή της, Google Maps.

Η τεχνολογική εταιρεία, λοιπόν, φαίνεται πως ήδη δοκιμάζει τις προειδοποιήσεις για τα όρια ταχύτητες σε διαφορετικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών για αρχή, έχοντας παρουσιάσει κάποια πρώτα σημάδια από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018.

Διαβάστε επίσης: Αθώα η Apple για δυστύχημα που προκλήθηκε από τη χρήση του Face Time

Τώρα, κάποιοι χρήστες της εφαρμογής σε Νέα Υόρκη, Μινεσότα και Λος Άντζελες, ανέφεραν πως η εφαρμογή τους ειδοποίησε για τα όρια ταχύτητας στους δρόμους που κινούνταν και, λογικά, η Google αναμένεται να επεκτείνει τη συγκεκριμένη λειτουργία και στις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου. Ταυτόχρονα, εμφανίζονταν μικρές πορτοκαλί κουκκίδες πάνω στον χάρτη, στα σημεία ελέγχου της ταχύτητας, ενώ με ένα κλικ πάνω στην κάθε κουκκίδα, εμφανίζονταν περισσότερες πληροφορίες, που ενημέρωναν για την ύπαρξη καμερών κλπ.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, που συνοδεύεται από μικρή ηχητική κλήση, όταν ο οδηγός τείνει να ξεπεράσει τα όρια ταχύτητας στην περιοχή που κινείται, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές από την εφαρμογή πλοήγησης Waze, την οποία είχε εξαγοράσει η Google.

Και μπορεί αυτού του τύπου η ειδοποίηση να μην είναι… ευχάριστη για τις δυνάμεις της τροχαίας και τα μπλόκα που στήνουν, ωστόσο είναι ευεργετική για τους οδηγούς, καθώς τους ενημερώνει επίσης για διάφορα άλλα εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν στον δρόμο.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone και η Siri έσωσαν ζωές!

Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα επεκταθεί μαζικά το χαρακτηριστικό αυτό στους χρήστες της εφαρμογής Google Maps, ωστόσο κάποιες διαρροές το τελευταίο διάστημα, αναφέρουν πως, πλην των ορίων ταχύτητας, οι οδηγοί θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις και για ατυχήματα που μπορεί να έχουν συμβεί στην πορεία τους, βάσει αναφορών που “ανεβάζουν” άλλοι χρήστες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.