Ποιες είναι οι επιδόσεις κάμερας του Huawei Mate 20 Pro

Ποιες είναι οι επιδόσεις κάμερας του Huawei Mate 20 Pro
ired.gr

Σε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των φωτογραφικών δυνατοτήτων του Huawei Mate 20 Pro, της συσκευής που κυκλοφόρησε η Huawei μέσα στο 2018, προχώρησε η DxOMark, η ιστοσελίδα που μετρά τις επιδόσεις των καμερών των κινητών συσκευών, βασισμένη σε διάφορα κριτήρια.

Διαβάστε επίσης: Ισχυρό ανταγωνιστή βρήκε η μονή κάμερα του iPhone XR

Το Huawei Mate 20 Pro ενσωματώνει τρεις φακούς στην πίσω κάμερα (μαζί με το φλας), οι οποίοι είναι 40MP, 20MP και 8MP. Επιπλέον, υποστηρίζει αυτόματη εστίαση φάσεων και εστίαση με λέιζερ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της DxOMark το συνολικό σκορ του συστήματος κάμερας της συσκευής φτάνει στους 109 πόντους, με το σκορ για τις φωτογραφίες να ειναι 114 πόντοι και αυτό για το βίντεο να αγγίζει τους 97 πόντους. Η βαθμολογία για το βίντεο είναι ελάχιστα χαμηλότερη από την αντίστοιχη του Huawei P20 Pro (98 πόντοι).

Επιπλέον, η DxOMark σημειώνει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Mate P20 Pro τόσο στη λήψη φωτογραφιών όσο και στη λήψη βίντεο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τις φωτογραφίες

Στα πλεονεκτήματα για τη λήψη φωτογραφιών, αναφέρονται τα καλά ελεγχόμενα επίπεδα θορύβου εικόνας, ακόμα και σε επίπεδα χαμηλού φωτισμού, η καλή στόχευση, η απόδοση των χρωμάτων και η ισορροπία του λευκού, η γρήγορα και επαναλαμβανόμενη αυτοεστίαση στις περισσότερες συνθήκες και το καλό ζουμ. Στα μειονεκτήματα, προβάλλονται η μη φυσική απόδοση λεπτομερειών, η απώλεια μικρών λεπτομερειών στην απεικόνιση προσώπων σε λειτουργία bokeh και οι ανισορροπίες που παρουσιάζει η αυτόματη εστίαση με την ταυτόχρονη χρήση του φλας.    

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τα βίντεο

Σε ότι αφορά στα πλεονεκτήματα στη λήψη βίντεο, προβάλλονται η γρήγορη και ομαλή αυτόματη εστιαση, η σταθεροποίηση της εικόνας όταν η κάμερα παραμένει ακίνητη και η καλή προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του φωτός.

Όσο για τα μειονεκτήματα, ξεχωρίζουν το κούνημα της κάμερας κατά το περπάτημα, ιδιαίτερα σε εσωτερικούς χώρους και η έλλειψη απεικόνισης λεπτομερειών.

Διαβάστε επίσης: Τρία νέα iPhone με 2 και 3 φακούς κάμερας από την Apple το 2019;

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, η DxOMark καταλήγει πως η κάμερα του Huawei Mate 20 Pro αποδίδει πολύ καλά, για τα δεδομένα ενός smartphone. Ο τριπλός φακός προσφέρει μια πολύ καλή φωτογραφική εμπειρία και μια ευχάριστη εμπειρία λήψης βίντεο σε πολλαπλά σενάρια.