Πατέντα για τη λήψη φωτογραφιών από κλειδωμένο iPhone σε χρόνο... dt!

Πατέντα για τη λήψη φωτογραφιών από κλειδωμένο iPhone σε χρόνο... dt!
ired.gr

Ένα νέο χαρακτηριστικό μπορεί να προσθέσει στα μελλοντικά iPhone η Apple, προκειμένου να κάνει ευκολότερη τη ζωή εκείνων που χρησιμοποιούν συχνά τη συσκευή για λήψη φωτογραφιών, είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά.

Αν βρίσκεστε μεταξύ εκείνων που έχετε επιχειρήσει κάποια στιγμή να τραβήξετε μια φωτογραφία, έχετε βρει το ιδανικό πλάνο, αλλά το iPhone σας είναι κλειδωμένο και μέχρι να ανοίξετε την εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής, τότε το πλάνο έχει χαθεί, η Apple μπορεί να σας εξυπηρετήσει με τη νέα αίτηση για πατέντα που κατοχύρωσε στην αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε επίσης: Έχετε video με λάθος προσανατολισμό στο iPhone σας; Μην πανικοβάλλεστε...

Φυσικά και χωρίς την πατέντα που θα σας περιγράψουμε, η μετάβαση σε mode Φωτογραφικής μηχανής από ένα κλειδωμένο iPhone είναι αρκετά απλή και σύντομη, καθώς απαιτεί ένα σύντομο σύρσιμο προς από τα δεξιά προς τα αριστερά στην οθόνη κλειδώματος, όμως η Apple ίσως ενδιαφερθεί να κάνει τη διαδικασία αυτή ακόμα πιο σύντομη και αυτοματοποιημένη. Το αίτημα έχει τον τίτλο “Μέθοδος για αυτόματη ενεργοποίηση εφαρμογής κάμερας, βασισμένη στην αναγνώριση της πρόθεσης για λήψη φωτογραφίας ή video” και με μια πρόχειρη και σύντομη ματιά, προβλέπει πως όταν θα φέρνετε μια συσκευή, όπως το iPhone σε θέση που θα μπορούσε να τραβήξει μια φωτογραφία, τότε η εφαρμογή της κάμερας θα ανοίγει αυτόματα, με βάση μια σειρά από υποδείξεις.

Λίγο πιο συγκεκριμένα, η Apple υποδεικνύει πως η mobile συσκευή θα μπορεί να σηκώνεται από τον χρήστη σε μια σταθερή θέση πορτρέτου ή τοπίου για ένα προκαθορισμένο και πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που θα χρειαστεί για να γίνει η σχετική αναγνώριση. Ένας δεύτερος αισθητήρας εγγύτητας στο πίσω μέρος, θα χρησιμοποιείται για να αναγνωρίσει αν υπάρχει ένα αντικείμενο στο απεικονιζόμενο πλαίσιο ή λίγο πιο δίπλα, το οποίο ο χρήστης θα ήθελε να φωτογραφίσει.

Αν καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, τότε η εφαρμογή της κάμερας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, θα σας φέρει στην οθόνη την εικόνα που θέλετε να “αιχμαλωτίσετε” και θα σας δώσει την επιλογή για λήψη φωτογραφίας ή video.

Επιπλέον, το κείμενο της αίτησης συμπληρώνει πως το iPhone θα παραμείνει κλειδωμένο για την πρόσβαση του χρήστη στο άλμπουμ φωτογραφιών ή video, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων της συσκευής, κάτι που ισχύει ωστόσο και στα υπάρχοντα iPhone, καθώς αν κάποιος επιλέξει να χρησιμοποιήσει την κάμερα, όταν είναι κλειδωμένα, τότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να τραβήξει φωτογραφία ή video και να προσδιορίσει εφέ, φλας και χρονόμετρο, αλλά μονάχα για τη συγκεκριμένη λήψη.

Διαβάστε επίσης: Μήπως δούμε τελικά iPhone με 5G από το 2019;

Η ενσωμάτωση ενός χαρακτηριστικού σαν το παραπάνω στα κλειδωμένα iPhones, θα μπορούσε να βοηθήσει όσους χρησιμοποιούν τη συσκευή για λήψη φωτογραφιών, ωστόσο υπάρχουν μια σειρά από “θέματα” που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ομαλή λειτουργία του. Για παράδειγμα, μπορεί ο χρήστης να μην κρατάει το κινητό στο κατάλληλο ύψος ή στους σωστούς προσανατολισμούς για λήψη πορτρέτου ή τοπίου, η γωνία της συσκευής να μην είναι σωστή ή να μην αναγνωριστεί κάποιο αντικείμενο. Συνεπώς, αν η  Apple το αποφασίσει, έχει δουλειά μπροστά της για να το τελειοποιήσει και να το φέρει στα επερχόμενα iPhone...