Πρωτοποριακή τεχνολογία για το δακτυλικό αποτύπωμα ετοιμάζει η Xiaomi

Πρωτοποριακή τεχνολογία για το δακτυλικό αποτύπωμα ετοιμάζει η Xiaomi
ired.gr

Είναι γεγονός πως η Xiaomi κινήθηκε με πιο αργούς ρυθμούς στην υιοθέτηση τεχνολογίας δακτυλικού αποτυπώματος στις οθόνες των κινητών της συσκευών σε σύγκριση με τους λοιπούς Κινέζους ανταγωνιστές της (κυρίως τη Huawei), καθώς την είχε συμπεριλάβει μονάχα στις ακριβές εκδόσεις του περσινού flagship μοντέλου της, Mi 8.

Φέτος, όμως, μοιάζει έτοιμη να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς εργάζεται πάνω σε μια αρκετά εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, με βάση όσα παραδέχτηκε ο πρόεδρος και συνιδρυτής της, Lin Bin σε σχετικό ποστάρισμα στο κινέζικο blog Weibo.

Μπορείτε να δείτε το Video με ΚΛΙΚ ΕΔΩ

To post του Lin περιλαμβάνει video, που παρουσιάζει ένα πρωτότυπο smartphone με νέο αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος έχει ενεργό πεδίο 25 Χ 50 mm. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να το ξεκλειδώνουν, πατώντας οπουδήποτε μέσα σε ένα μεγαλύτερο πεδίο σε σύγκριση με τους σαρωτές αρκετά μικρότερης έκτασης, που ενσωματώθηκαν σε αρκετά smartphones, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά την περσινή χρονιά. Η τεχνολογία αυτή της Xiaomi θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη χρηστικότητα των νέων συσκευών της, καθώς δεν θα χρειάζεται η αναζήτηση της φυσικής θέσης του σαρωτή για το ξεκλείδωμα της συσκευής, ενώ ο Lin ανέφερε επίσης πως ο νέος αισθητήρας θα είναι ικανός να “ξυπνά” και να ξεκλειδώνει το smartphone με ένα πολύ απαλό πάτημα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοντά βρίσκεται η παρουσίαση του αναδιπλούμενου smartphone της Samsung;

Πέρα από την Xiaomi, υπάρχει άλλη μια εταιρεία η οποία δουλεύει πάνω στη δημιουργία κι ενσωμάτωση μεγαλύτερων αισθητήρων δακτυλικού αποτυπώματος. Κατά την περσινή χρονιά, η Vivo παρουσίασε ένα δείγμα τηλεφώνου, με την ονομασία Apex, το οποίο διέθετε αισθητήρα που κάλυπτε κάτι παραπάνω από το ⅓ της οθόνης, ενώ πριν μερικές ημέρες η Oppo ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει τηλέφωνα μέσα στο 2019, τα οποία θα διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που θα είναι 15 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που ενσωμάτωσε σε προηγούμενες συσκευές της.

Για να δούμε πως θα “απαντήσουν” οι λοιποί ανταγωνιστές, εντός κι εκτός Κίνας, στην  Xiaomi, στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και ποιες θα είναι οι τεχνολογίες που θα ενσωματώσουν στις δικές τους μελλοντικές συσκευές…    

Διαβάστε επίσης: Νέα συσκευή από τη Honor κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά