Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους το νέο iPad mini;

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους το νέο iPad mini;
ired.gr

Δυο νέα tablets μπορεί να κυκλοφορήσει η Apple μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2019, με βάση όσα προκύπτουν από πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, με το ένα εξ αυτών να αποτελεί την επόμενη έκδοση του iPad Mini.  

Διαβάστε επίσης: Η Apple μας εξηγεί γιατί μπορεί το iPad Pro να γίνει ο επόμενος υπολογιστής μας

Οι πληροφορίες προέκυψαν από τις προμηθεύτριες εταιρείες German Interface Solution και TPK Holding που έχουν έδρα στην Ταϊβάν και προμηθεύουν την Apple με touch panels, ενώ σύμφωνα με αυτές, το Κουπερτίνο σχεδιάζει την κυκλοφορία δύο νέων entry-level tablets μέσα στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένου ενός iPad Mini 5ης γενιάς. Η παραπάνω ενημέρωση προκύπτει μερικές εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της China Times πως η Apple προετοιμάζει το λανσάρισμα νέου iPad Mini, καθώς κι ενός entry-level iPad, που θα έρθει σε δυο εκδόσεις, η μια εκ των οποίων θα έχει οθόνη 10 ιντσών, ενώ η άλλη θα είναι λίγο μικρότερη.    

Ακόμη πιο πίσω, τον Οκτώβριο, ο επιχειρηματικός αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo υποστήριξε πως η εταιρεία εργάζεται ήδη πάνω σε ένα νέο iPad Mini με βελτιωμένο επεξεργαστή και οθόνη χαμηλότερου κόστους, η οποία θα κυκλοφορούσε είτε στα τέλη του 2018 ή μέσα στο 2019. Άλλη μια εικασία που προέκυψε τον Δεκέμβριο, ήθελε το νέο iPad να ενσωματώνει κατακόρυφο σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος με φλας και μικρόφωνο.

Σημειώνεται πως η Apple δεν έχει παρουσιάσει “φρέσκια” έκδοση του μικρότερου iPad της οικογένειας από τον Σεπτέμβριο του 2015, ωστόσο η συγκεκριμένη συσκευή που κυκλοφόρησε τότε, προσφέρθηκε ξανά σε χαμηλότερη τιμή τον Μάρτιο του 2017.

Διαβάστε επίσης: Άνοιξε ο δρόμος για οικονομικότερα καλώδια USB-C to Lightning

Όσο για το έτερο iPad που αναμένεται να κυκλοφορήσει, οι προηγούμενες πληροφορίες ήθελαν την Apple να προετοιμάζει το λανσάρισμα δύο νέων οικονομικότερων εκδόσεων μέσα στο 2019 για να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και να “αναζωογονήσει” τις πωλήσεις του προϊόντος. Σημειώνεται πως η τελευταία αναβάθμιση του iPad των 9,7 ιντσών παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2018.

Και σε αυτή την περίπτωση, περιμένουμε τις επίσημες παρουσιάσεις και ανακοινώσεις της Apple, για μια συσκευή που, αν οι νέες της εκδόσεις ανταποκριθούν στις διαρροές (τουλάχιστον σε επίπεδα τιμής), τότε μπορούν να σημειώσουν επιτυχία...