Tips: Εφαρμογές που θα σας στείλουν πιο εύκολα για... ύπνο!

Tips: Εφαρμογές που θα σας στείλουν πιο εύκολα για... ύπνο!
ired.gr

Αν ψάχνετε τρόπους να χαλαρώσετε έπειτα από μια κοπιαστική ημέρα στη δουλειά και θέλετε να απαλλαγείτε από την υπερένταση που σας εμποδίζει να κοιμηθείτε, τότε μπορεί και να βρείτε τη λύση με μια από τις παρακάτω εφαρμογές, που είναι διαθέσιμες στο App Store.

Δείτε ποια σας ταιριάζει, δοκιμάστε τη και μπορεί η δυσκολία που έχετε να σας… πάρει ο ύπνος, να αποτελέσει, σύντομα, μια ανάμνηση για εσάς.

Calm

Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει ιστορίες και διάφορους ήχους για την ώρα του ύπνου, μαζί με χαλαρωτική μουσική, ήχους φύσης, αλλά και μαθήματα για βελτίωση της αναπνοής, μεταξύ άλλων.

Η Calm σας δίνει αρκετές επιλογές, που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε, όπως την αναπαραγωγή ήχων που συνοδεύονται από κινούμενες εικόνες τοπίων, την αφήγηση ιστοριών για παιδιά, ενώ θα προσπαθήσει να χαλαρώσει τη σκέψη σας και να βελτιώσει τις αναπνοές σας, μέσα από σειρά συμβουλών, που ανανεώνονται. Ακόμη, μπορείτε να ορίσετε, μέσω timer, το χρονικό διάστημα αναπαραγωγής ήχων ή ιστοριών, ώστε να μην συνεχίσει η εφαρμογή να απασχολεί τη συσκευή σας, όταν θα έχετε αποκοιμηθεί! Η εφαρμογή έχει αποσπάσει βραβείο από την Apple το 2018, ενώ διατίθεται για δωρεάν downloading σε iPhone και iPad με ΚΛΙΚ ΕΔΩ.   

Relax Melodies: Sleep Sounds

Η εφαρμογή αυτή σας προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εσείς ο ίδιος το μίγμα χαλαρωτικών ήχων που επιθυμείτε, ώστε να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

Στη Relax Melodies: Sleep Melodies μπορείτε να διαλέξετε μέσα από 52 free ήχους και μελωδίες (από ήχους φύσης, μέχρι ήχους πόλης), να προσαρμόσετε τα επίπεδα έντασης του κάθε ήχου που χρησιμοποιείτε και να δημιουργήσετε τον ιδανικό συνδυασμό. Επιπλέον, μέσα από την επιλογή SleepMoves, μπορείτε να ακολουθήσετε μια σειρά ασκήσεων που προτείνει η εφαρμογή, με την ταυτόχρονη χρήση του μαξιλαριού σας, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το downloading της εφαρμογής είναι δωρεάν, ωστόσο αν θέλετε να ξεκλειδώσετε άλλα χαρακτηριστικά, απαιτείται συνδρομή, που ανανεώνεται σε μηνιαία βάση. Αν θέλετε να την “κατεβάσετε”, κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Υπνητήρι: Ο πιο εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να σε πάρει ο ύπνος

Πρόκειται για την ελληνική έκδοσης μιας διασκεδαστικής και χρήσιμης εφαρμογής που υπογράφει η GlaxoSmithKline και η οποία έχει σαν στόχο το προφανές: να σας βάλει για ύπνο.

Η εφαρμογή προτείνει διάφορες ασκήσεις και παιχνίδια στο κρεβάτι, που θα σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε, ενώ σας προσφέρει την ευκαιρία να… νυστάξετε και να κλείσετε τα μάτια σας, μέσα από παραδοσιακές “συνταγές”, όπως το διασκεδαστικό Προβατομέτρημα (σύρετε προβατάκια στο κρεβάτι και τα μετράτε μέχρι να σας πάρει ο ύπνος). Επιπλέον, μπορείτε να ακούσετε τις χαλαρωτικές Υπνωδίες (μελωδίες) και να μετρήσετε, όταν πια ξυπνήσετε, τις επιδόσεις σας στον ύπνο μέσα από το Υπνολόγιο. Η εφαρμογή διατίθεται για δωρεάν downloading στο  App Store για iPhone και iPad με ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

White Noise Lite

Άλλη μια εφαρμογή που στηρίζεται στους απαλούς ήχους και μελωδίες, για να σας στείλει για ύπνο! Διαθέτει περισσότερους από 40 ήχους, όπως αυτός της βροχής ή των κυμάτων της θάλασσας, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να σας χαλαρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε κάποιους από αυτούς τους ήχους για να δημιουργήσετε μίξεις και playlists, να αποθηκεύσετε έναν δικό σας ήχο μέσα από τον recorder της εφαρμογής και να θέσετε χρονικό όριο για την αναπαραγωγή των ήχων, με τη βοήθεια του timer. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στη βασική της έκδοση για iPhone και iPad στο App Store και μπορείτε να τη βρείτε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Pzizz - Sleep, Nap, Focus

Η εφαρμογή αυτή έχει σαν στόχο να κανονίσει τον βραδινό ή απογευματινό σας ύπνο (Sleep ή Nap), ενώ η επιλογή Focus επιδιώκει να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε καλύτερα μέσα από διάφορα περιβάλλοντα ήχου, ώστε να ολοκληρώσετε ταχύτερα ορισμένα καθήκοντα μέσα στην ημέρα και, τελικά, να οδηγηθείτε ευκολότερα στο κρεβάτι σας!

Η Pzizz δημιουργεί διαφορετικά ηχητικά sessions την κάθε ημέρα, προσαρμοσμένα στο προφίλ σας, ώστε να μην σας κουράζει με τα ίδια και τα ίδια και όλα αυτά, μπορείτε να τα απολαύσετε μονάχα με το πάτημα ενός κουμπιού. Η εφαρμογή διατίθεται για δωρεάν downloading στη βασική της μορφή, για iPhone και iPad με ΚΛΙΚ ΕΔΩ.