Αυξάνει τις τιμές του, ξανά, το Netflix - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Αυξάνει τις τιμές του, ξανά, το Netflix - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα
ired.gr

Δεν μπορούμε να πούμε πως θα ενθουσιαστούν οι συνδρομητές του Netflix με το θέμα που θα τους παρουσιάσουμε, ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε πως, για την ώρα τουλάχιστον, δεν δείχνει πως θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Netflix: Τι έκανε για να αποφύγει τη χρέωση του App Store

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής πλατφόρμα τηλεοπτικών streaming προγραμμάτων (που διαθέτει εφαρμογή και για iPhone, iPad και Android) αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές της σε όλα τα παρεχόμενα συνδρομητικά προγράμματα από 13% μέχρι και 18%. Σύμφωνα με τις αναφορές του CNBC το χαμηλότερο πρόγραμμα των 8 δολαρίων ανά μήνα θα κοστίζει πλέον 9 δολάρια, ενώ τα προγράμματα των 11 και 14 δολαρίων θα “ανέβουν” στα 13 και 16 δολάρια αντίστοιχα. Οι νέοι συνδρομητές θα ξεκινήσουν αμέσως από τα νέα τιμολογιακά προγράμματα, ενώ τα υφιστάμενα μέλη του Netflix θα δουν τις αυξήσεις να επηρεάζουν τις συνδρομές τους μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Σημειώνεται πως το Netflix είχε προχωρήσει σε ανάλογη αύξηση, αλλά για τα δυο ακριβότερα πακέτα της, πίσω στο 2017, ενώ σύμφωνα με τοποθέτηση της ίδιας της εταιρείας, επιβεβαιώθηκε λίγο - πολύ και η νέα αύξηση: “Διαφοροποιούμε τις τιμές μας από καιρό σε καιρό, καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε σε σπουδαίο περιεχόμενο διασκέδασης και βελτιώνουμε την εμπειρία των χρηστών μας”.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως το Netflix επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια για σημαντικές παραγωγές, που έχουν μεγάλη απήχηση, όπως οι Orange is the New Black, House of Cards και Stranger Things, ενώ τον Οκτώβριο ανακοίνωσε πως θα ξοδέψει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει εξαγορές, παραγωγή περιεχομένου και βελτιώσεις στα ήδη υπάρχοντα προγράμματα. Επιπλέον, κάποιες πληροφορίες ανέφεραν πως η εταιρεία τεστάρει ένα νέο, υψηλότερο σε τιμή αλλά και ποιότητα πρόγραμμα, το Ultra, καθώς κι ένα πιο οικονομικό για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες.

Διαβάστε επίσης: Netflix: Στις χώρες με την ακριβότερη μηνιαία συνδρομή η Ελλάδα

Όσο για τις νέες αυξήσεις, για την ώρα θα επηρεαστούν μονάχα οι Ηνωμένες Πολιτείες και χώρες της Λατινικής Αμερικής, στις οποίες το Netflix τιμολογεί σε δολάρια. Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για ανάλογες αυξήσεις σε άλλα σημεία του κόσμου, στην Ευρώπη ή και στην Ελλάδα. Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς μελέτης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες, διαπιστώθηκε πως η χώρα μας με το βασικό πακέτο των 7,99 ευρώ, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές με την υψηλότερη συνδρομή παγκοσμίως (στα 9 δολάρια, περίπου, αν γίνει η σχετική αναγωγή)!