Κι άλλη χώρα ευθύνεται για τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhones!

Κι άλλη χώρα ευθύνεται για τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhones!
ired.gr

Δεν ευθύνεται μονάχα η Κίνα για τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις των iPhone, που επικαλέστηκε ο Tim Cook σε συνέντευξή του στις αρχές του 2019. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει άλλη μια πολύ σημαντική παγκόσμια αγορά, αυτή της Ινδίας, καθώς πληροφορίες οικονομικού έντυπου ανέφεραν πως η εταιρεία από το Κουπερτίνο βίωσε και σε αυτή τη χώρα συρρίκνωση, η οποία άγγιξε το 50%.

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook επιβεβαίωσε την αναμενόμενη πτώση πωλήσεων στα iPhone

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η εταιρεία ερευνών αγοράς Counterpoint Research, η Apple απέστειλε, γενικά, μεταξύ 1,6 και 1,7 εκατομμυρίων μονάδων μέσα στο 2018, μια πολύ σημαντική πτώση από τα 3,2 εκατομμύρια συσκευών που απεστάλησαν το αμέσως προηγούμενο έτος (2017). Η μεγάλη αυτή μείωση αποδίδεται στην υψηλή τιμολόγηση των νέων iPhone και στον ισχυρό ανταγωνισμό από αντίπαλες εταιρείες.

Στο μεταξύ, από το 2014 ως το 2017 το μέγεθος των επιχειρήσεων της  Apple στην Ινδία διπλασιάστηκε σε μέγεθος, από τις 1,5 εκατομμύρια μονάδες ανά έτος στις 3,2 εκατομμύρια μονάδες. Αυτή η πορεία ήταν, λίγο εώς πολύ, παρόμοια σε επίπεδο ανάπτυξης με αυτή της γενικής αγοράς smartphones στη χώρα, καθώς οι αποστολές για το ίδιο διάστημα έφτασαν από τα 80 εκατομμύρια στα 150 εκατομμύρια μονάδες ανά έτος. Ωστόσο, με τις περσινές της επιδόσεις, η Apple φάνηκε να επιστρέφει στα προ τριετίας επίπεδα.   

Αυτή η εξέλιξη δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μην επηρεάσει και το μερίδιο που κατέχει πλέον η Apple στην αγορά των smartphones της χώρας, το οποίο από το 2,3% του 2016 και 2,4% του 2017, έπεσε στο 1,2% το 2018 για το σύνολο των συσκευών που πωλήθηκαν!

Διαβάστε επίσης: Τα iPhone πέφτουν, τα Apple Services ανεβαίνουν!

Λέτε να ακολουθήσει και στην Ινδία η Apple το παράδειγμα που ακολούθησε σε Ιαπωνία και Κίνα τις προηγούμενες εβδομάδες, επιτρέποντας σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας και λιανοπωλητές να ρίξουν τις τιμές πώλησης στα iPhone XR, XS και XS Max, σε μια προσπάθεια να τονώσει τις αδύναμες πωλήσεις τους;