Μήπως δούμε τελικά iPhone με 5G από το 2019;

Μήπως δούμε τελικά iPhone με 5G από το 2019;
ired.gr

Οι διαρροές για τα χαρακτηριστικά που (μπορεί) να έχουν τα νέα iPhone που θα παρουσιάσει (εκτός απροόπτου) η Apple τον προσεχή Σεπτέμβριο, είναι καθημερινές.

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που σας εκθέσαμε τις πληροφορίες της Wall Street Journal, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία θα παρουσιάσει τρεις νέες συσκευές, οι οποίες θα αποτελούν στην ουσία τους διαδόχους των XR, XS και XS Max, θα διαθέτουν από 2 μέχρι 3 φακούς στην πίσω κάμερα και δεν θα υποστηρίζουν το 3D Touch.

Διαβάστε επίσης: Τρία νέα iPhone με 2 και 3 φακούς κάμερας από την Apple το 2019;

Επιπλέον, μια φουρνιά εκτιμήσεων, ανέφεραν πως τα νέα iPhone δεν θα ακολουθήσουν, τουλάχιστον μέχρι το 2020, τη… φρενίτιδα του 2019 με το 5G (η Qualcomm έχει προετοιμάσει τον κόσμο για το λανσάρισμα αρκετών Android συσκευών που θα υποστηρίζουν αυτό τον τύπο συνδεσιμότητας μέσα στο τρέχον έτος).

Νέα ενημέρωση, όμως, ήρθε να δημιουργήσει… αμφιβολίες, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η Apple σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες των Samsung, MediaTek και της τρέχουσας συνεργάτιδας Intel, για να προμηθευτεί 5G modem chips, τα οποία θα ενσωματώσει, τελικά, στα φετινά iPhone! Μάλιστα, η παραδοχή αυτή φαίνεται πως έχει προκύψει από επίσημα χείλη, αυτά του υπεύθυνου εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple, Tony Bevins, στη διάρκεια κατάθεσης για την εν εξελίξει δικαστική υπόθεση της εταιρείας με την Qualcomm. Ωστόσο, η ενσωμάτωση 5G modem chip στα φετινά iPhone, αποτελεί εκτίμηση και τίποτα περισσότερο, καθώς ο Bevins δεν ανέφερε κάτι σχετικό στην κατάθεσή του.

Στο ίδιο πλαίσιο, ένας αναλυτής από την τράπεζα Barclays σημείωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES πως τα επερχόμενα iPhone θα υποστηρίζουν το Wi-Fi 6, ένα νέο πρότυπο  Wi-Fi που ακολουθεί το προηγούμενο πρότυπο 802.11ac και προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων, καλύτερες επιδόσεις σε events με μεγάλη προσέλευση και κίνηση και βελτιωμένη αξιοποίηση της ενέργειας για την καλύτερη κατανάλωση της ισχύος της μπαταρίας σε κινητές συσκευές.  

Διαβάστε επίσης: Μερικοί λόγοι για τους οποίους ο κόσμος επιλέγει να διατηρεί τα παλαιότερα iPhone

Από εκεί και πέρα, κάποιες νέες υποθετικές εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φανερώνουν τους χρωματικούς συνδυασμούς και το σχέδιο που μπορούν να έχουν στο πίσω μέρος τους τα επονομαζόμενα iPhone XR 2 και iPhone 11 Max. Έτσι, το πρώτο φαίνεται πως θα υποστηρίζει διπλό φακό κάμερας και το δεύτερο (και ακριβότερο) θα έχει τρεις φακούς και φλας, ενσωματωμένα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο.