Αντικείμενο... κατασκοπείας τα Air Pods;

Αντικείμενο... κατασκοπείας τα Air Pods;
ired.gr

Θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή μια νέα λειτουργία που υποστηρίζουν τα Air Pods και την οποία έχει φέρει το iOS 12. Το θέμα αφορά στη δυνατότητα που προσφέρουν στον χρήστη τους να κατασκοπεύσει συνομιλίες, αφήνοντας το iPhone του σε ένα δωμάτιο κι ενώ εκείνος βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο ενός χώρου.

Διαβάστε επίσης: Συμμετρικά AirPods που θα ταιριάζουν σε κάθε αυτί, σκέφτεται η Apple

Ας δούμε το θέμα πιο αναλυτικά. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Apple λάνσαρε το update iOS 12, το οποίο πρόσθεσε το χαρακτηριστικό Live Listen στην εφαρμογή των AirPods. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είχε σαν στόχο να αξιοποιηθεί για υποβοήθημα ακοής, επιτρέποντας στο iPhone να λειτουργήσει σαν ένα κατευθυνόμενο μικρόφωνο και τα AirPods σαν τα ακουστικά βοηθήματα, σε περιπτώσεις που οι εξωτερικοί θόρυβοι σε κάποιο χώρο ήταν έντονοι. Για την ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού, οι χρήστες έπρεπε να μεταβούν στο Control Center (Κέντρο Ελέγχου) από τις Ρυθμίσεις, να τικάρουν στην Προσαρμογή Χειριστηρίων και να προσθέσουν το χαρακτηριστικό “Ακοή” στο μενού του Κέντρου.

Η Apple πρόσθεσε το LiveListen στα AirPods για να βοηθήσει τους χρήστες που αντιμετωπίζουν διάφορα μικροπροβλήματα ακοής, ωστόσο φαίνεται πως δημιούργησε ένα άλλο: την υποψία για τη διευκόλυνση της “κατασκοπείας” στις συνομιλίες άλλων!

Το θέμα έγινε viral τις προηγούμενες ημέρες στο Twitter, σχετικά με τον τρόπο χρήσης των ασύρματων ακουστικών της Apple σαν μια συσκευή υποκλοπής, με την απαιτούμενη διαδικασία για να το πετύχετε, να μοιάζει αρκετά απλή: απλά ενεργοποιείτε το χαρακτηριστικό Live Listen,  αφήνετε το iPhone στον χώρο που βρίσκονται οι άνθρωποι τους οποίους θέλετε να “κατασκοπεύσετε” και στη συνέχεια ακούτε τις συνομιλίες που θέλετε μέσα από τα AirPods σας, στον χώρο που εσείς βρίσκεστε!

Διαβάστε επίσης: Πώς καθαρίζουμε τα AirPods και τη θήκη φόρτισης;

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η οποιαδήποτε χρησιμοποίηση του χαρακτηριστικού Live Listen, για άλλο σκοπό πέραν αυτού που “διαφήμισε” η Apple, αποτελεί “βραχνά” για την εταιρεία, η οποία υπερηφανεύεται διαρκώς για τα επίπεδα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων του χρήστη που προσφέρει.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν η εταιρεία έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για το θέμα και πώς θα απαντήσει…