Τι αλλάζει με την υποστήριξη του AirPlay 2 από τις Smart TV - Που στοχεύει η Αpple

Τι αλλάζει με την υποστήριξη του AirPlay 2 από τις Smart TV - Που στοχεύει η  Αpple
ired.gr

Η τεχνολογική έκθεση CES 2019, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας και συγκεντρώνει πλήθος εκθετών και επισκεπτών, αποτελεί τον ιδανικό τόπο για τις μεγάλες (και μικρές) εταιρείες του χώρου, να παρουσιάσουν τα νέα τους “καλούδια”.

Η Apple από την πλευρά της, επιλέγει να διατηρείται στα…  παρασκήνια, ωστόσο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της, μέσω των συνεργασιών που διατηρεί με άλλες εταιρείες. Έτσι έγινε και φέτος, με το AirPlay 2 να πρωταγωνιστεί, χάρη στην υποστήριξή του από πλήθος συσκευών τηλεοράσεων.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι smart τηλεοράσεις που θα υποστηρίζουν το AirPlay 2 της Apple

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και σας παραθέσαμε σε προηγούμενο άρθρα μας, η συγκεκριμένη ασύρματη τεχνολογία της Apple θα αποκτήσει, πλέον, παρουσία σε έξυπνες τηλεοράσεις μεγάλων “παικτών” της αγοράς, όπως οι Samsung, LG, Sony και Vizio. Κι ενώ οι LG και Sony ανέφεραν πως η υποστήριξη του AirPlay θα εφαρμοστεί στα μελλοντικά μοντέλα τηλεοράσεων, οι Samsung και Vizio θα φροντίσουν να το ενσωματώσουν με σχετικά updates και σε μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Τι είναι, όμως, το  AirPlay 2 και πως θα λειτουργήσει στις Smart Τηλεοράσεις που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και θα κυκλοφορήσουν; Αποτελεί τη νέα έκδοση ασύρματης τεχνολογίας της Apple, η οποία επιτρέπει στον χρήστη μιας συσκευής της εταιρείας να εκπέμψει όλα τα είδη media που διαθέτει (φωτογραφίες, video) στις συμβατές τηλεοράσεις. Μάλιστα, η νέα έκδοση του AirPlay, φέρνει ενδιαφέροντα “φρέσκα” χαρακτηριστικά, όπως την αναπαραγωγή αρχείων ήχου σε πολλαπλές συσκευές.

Όταν το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην έξυπνη τηλεόραση που έχετε στον χώρο σας, τότε θα μπορείτε να δείτε στην άνεση του σαλονιού σας, φωτογραφίες, videos  μουσική και ταινίες που έχετε “νοικιάσει” από το iTunes, μεταφέροντάς τα απευθείας από το iPhone ή το iPad σας. Μπορείτε, όμως, να “συνδέσετε” την τηλεόραση και με το Mac σας κι έτσι να δημιουργήσετε δύο οθόνες στον χώρο που βρίσκεστε. Πρέπει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως το  AirPlay 2 απαιτεί το HomeKit και, συνεπώς, όλες οι τηλεοράσεις που θα είναι συμβατές με το πρότυπο ασύρματης επικοινωνίας της Apple, θα υποστηρίζουν ταυτόχρονα και το HomeKit.

Που στοχεύει, πραγματικά, η Apple μέσα από τις συνεργασίες

Οι ανακοινώσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της CES και οι οποίες σηματοδότησαν το “άνοιγμα” της Apple σε μια σειρά εταιρειών που θεωρούνται βασικοί και “σκληροί” ανταγωνιστές σε επίπεδο mobile, κυρίως, συσκευών, προκάλεσαν έκπληξη στο χώρο της τεχνολογίας. Ιδιαίτερα η συνεργασια με τη Samsung, η οποία έκανε γνωστή (πέρα από την υποστήριξη του AirPlay 2) και την ενσωμάτωση της εφαρμογής iTunes Movies & TV Shows στις έξυπνες τηλεοράσεις της.

Ωστόσο, κατά τις εκτιμήσεις μας, σχετίζονται με την επιλογή της εταιρείας από το Κουπερτίνο να επενδύσει ιδιαίτερα στο κομμάτι των Υπηρεσιών, που αποτελούν βασικό τομέα εσόδων, σε μια εποχή που τα iPhone, τα iPad και τα Mac χωλαίνουν σε σχέση με το ένδοξο (πρόσφατο) παρελθόν. Είναι γνωστό, εξάλλου, πως η Apple θα παρουσιάσει, αργά ή γρήγορα, τον εμπλουτισμό της Apple TV με δικό της, πρωτότυπο περιεχόμενο, αποτελούμενο από σειρές και shows που θα φέρουν την υπογραφή της.

Διαβάστε επίσης: Σε ποια νέα επίπεδα περνά η συνεργασία της Apple με τη Samsung

Και η δυνατότητα που θα προσφέρει στους χρήστες ενός iPhone ή ενός iPad να “μεταφέρουν” και να απολαμβάνουν χωρίς κόπο αυτό το περιεχόμενο απευθείας στην τηλεόραση του σπιτιού τους, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο “όχημα” για την επέκταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το ξεκίνημά της κιόλας!

Βρισκόμαστε στην αναμονή…