Εξαπλώνεται το HomePod - Κυκλοφορεί και σε νέα χώρα!

Εξαπλώνεται το HomePod - Κυκλοφορεί και σε νέα χώρα!
ired.gr

Επίσημο λανσάρισμα σε άλλη μια χώρα για το HomePod, το “έξυπνο” ηχείο της  Apple, που επιτρέπει, μέσω του ψηφιακού assistant Siri, τη διαχείριση της μουσικής (αναπαραγωγή, παύση κ.α.), διαφόρων έξυπνων αξεσουάρ σπιτιού και φωνητικών εργασιών.

Διαβάστε επίσης: HomePod: Ανοίγουν οι προ-παραγγελίες την Παρασκευή και κυκλοφορεί επίσημα στις 9 Φεβρουαρίου

Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε πως το HomePod θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ σε λίγες ημέρες από σήμερα, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, σε άλλη μια κίνηση της εταιρείας από το Κουπερτίνο να “επενδύσει” ακόμη περισσότερο στη συγκεκριμένη αγορά, έπειτα από μια σειρά γεγονότων και διαρροών, που έπληξαν το προφίλ και τις… πωλήσεις της (βλέπε διαμάχη με την Qualcomm, την απαγόρευση πωλήσεων συγκεκριμένων μοντέλων iPhone, τον γενικότερο εμπορικό πόλεμο της ΗΠΑ με την Κίνα και τις πληροφορίες περί κήρυξης άτυπου μποϊκοτάζ των Κινέζων στα προϊόντα της Apple). Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε λευκό και space gray χρώμα, όπως έχει συμβεί και σε αρκετές άλλες αγορές.

Υπενθυμίζουμε πως το HomePod βγήκε στην αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, αρχικά σε Ηνωμένες Πολιτείες (με τιμή στα 349 δολάρια), Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, ενώ αργότερα επεκτάθηκε και σε Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Μεξικό και Ισπανία.

Στην ανακοίνωση κυκλοφορίας της συσκευής στην Κίνα και τον Χονγκ Κονγκ, το υψηλόβαθμο στέλεχος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Phil Schiller, ανέφερε μεταξύ άλλων πως… “το HomePod αποτελεί το τέλειο ασύρματο ηχείο για όσους αγαπούν τη μουσική. Είναι φανταστικό που θα μπορούν να το απολαύσουν, πλέον και οι χρήστες μας σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ”.

Επιπλέον, η Apple ενσωματώνει τη λειτουργία “New Artist of the Week” στο HomePod της Κίνας, το οποίο επιδιώκει να αναδείξει τους ανερχόμενους καλλιτέχνες σε εβδομαδιαία βάση.

Διαβάστε επίσης: Η Siri του HomePod απάντησε σωστά στο 52.3% των ερωτήσεων ενός νέου test τεχνητής νοημοσύνη

Το λανσάρισμα του HomePod στην Κίνα αποτελεί μια έξυπνη κίνηση από την Apple τη δεδομένη περίοδο, τόσο για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω, όσο και για το γεγονός πως η παρόμοια συσκευή της Amazon, Echo, δεν κυκλοφορεί επίσημα στη συγκεκριμένη αγορά μια πλήρη σειρά από αξεσουάρ. Έτσι, η εταιρεία από το Κουπερτίνο μπορεί να αποσπάσει μερίδιο στον τομέα των “έξυπνων” ηχείων.

Όσο για το αν θα δούμε κάποια στιγμή το HomePod να κυκλοφορεί επίσημα στα μέρη μας… Φυσικά, είναι κάτι που εξαρτάται από την ταυτόχρονη ανάπτυξη του Siri, ώστε να υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η χρήση του από τους Έλληνες χρήστες θα είναι περίπλοκη και αρκετά δύσκολη... Και για όσους δεν γνωρίζουν, έστω Αγγλικά, αδύνατη...