Τρία νέα iPhone με 2 και 3 φακούς κάμερας από την Apple το 2019;

Τρία νέα iPhone με 2 και 3 φακούς κάμερας από την Apple το 2019;
ired.gr

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που σας γράψαμε πως αν και το 2019 βρίσκεται ακόμα στις πρώτες του ημέρες, οι φήμες, οι πληροφορίες και τα σενάρια για τα νέα iPhone που θα κυκλοφορήσουν κατά τη διάρκεια του έτους (εκτός απροόπτου) θα “σκάνε” σε… καθημερινή, σχεδόν, βάση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις τελευταίες ώρες προέκυψαν νέες αναφορές, αυτή τη φορά όμως από ένα μέσο που θεωρείται αξιόπιστο σε παγκόσμια κλίμακα, τη Wall Street Journal. Σύμφωνα με αυτές, η Apple θα παρουσιάσει τρεις νέες συσκευές, ακολουθώντας την ίδια συνταγή με πέρσι.

Διαβάστε επίσης: Πως θα σας φαινόταν η τριπλή κάμερα στο νέο iPhone;

Αναλυτικότερα:

  1. Τον διάδοχο του iPhone XR με LCD οθόνη και κάμερα με διπλό φακό στο πίσω μέρος
  2. Τον διάδοχο του iPhone XS με OLED οθόνη και κάμερα με διπλό φακό στην πλάτη και
  3. Τον διάδοχο του iPhone XS Max με OLED οθόνη και κάμερα με τριπλό φακό στο πίσω μέρος.
  4. Θεωρείται πιθανό και οι τρεις παραπάνω συσκευές να μην υποστηρίζουν το 3D Touch.

Αρκετά από τα παραπάνω μπορεί κάπου να τα έχετε ξανασυναντήσει, καθώς λίγο μετά την είσοδο του νέου χρόνου, θα διαβάσατε πως θα κυκλοφορήσει iPhone που θα ενσωματώνει κάμερα με τριπλό φακό. Τώρα, μαθαίνουμε πως αυτό θα συμβεί με την super premium έκδοση των νέων μοντέλων, η οποία θα έχει και την υψηλότερη τιμή. Ο τρίτος φακός μπορεί να επιτρέψει καλύτερη τρισδιάστατη απεικόνιση, βελτιωμένο οπτικό ζουμ και άλλες λειτουργίες. Αυτό, εξάλλου, θα είναι και το στοιχείο που θα το ξεχωρίζει από το μεσαίο μοντέλο της σειράς, καθώς αν κρίνουμε από τα σημερινά iPhone XS και iPhone XS Max,τότε διαπιστώνουμε πως η μοναδική ουσιαστική διαφορά είναι οι διαστάσεις της οθόνης.

Από εκεί και πέρα, θα έχει ενδιαφέρον η περίπτωση του  διαδόχου του iPhone XR, το οποίο ήταν και το οικονομικότερο μοντέλο της περσινής σειράς με αρχική τιμή στα 749 δολάρια. Και το ενδιαφέρον γεννιέται από την πιθανή προσθήκη διπλού φακού και σε αυτή τη συσκευή, η οποία μας κάνει ήδη να αναρωτιόμαστε σε τι επίπεδα μπορεί να φτάσει η τιμή του και αν θα μπορέσει να θεωρείται, ακόμα, ως η πιο προσιτή περίπτωση από τις τρεις. Εκτός κι αν η Apple αποφασίσει να απορροφήσει η ίδια το επιπλέον κόστος παραγωγής σε βάρος των δικών της περιθωρίων κέρδους.

Διαβάστε επίσης: Τι μπορεί να αλλάξει στις κάμερες των επόμενων iPhone

Τέλος, οι πληροφορίες της Wall Street Journal υποστηρίζουν πως η Apple θα καταργήσει πλήρως την τεχνολογία LCD από τις οθόνες των iPhone από το 2020 και θα προχωρήσει, αποκλειστικά, πλέον, με τεχνολογία OLED. Κάτι παρόμοιο έχουμε διαβάσει και παλαιότερα, ωστόσο τότε αναφερόταν πως η πλήρης μετάβαση στην OLED τεχνολογία θα λάβει χώρα, ήδη, από το 2019.

Εμείς, για άλλη μια φορά, θα αναφέρουμε το κλασικό: δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από το Κουπερτίνο, ενώ ενδιάμεσα θα φροντίζουμε να μαθαίνουμε όσα κυκλοφορούν και θα σας τα μεταφέρουμε...