Εκπτώσεις (αλλά όχι στη χώρα μας) προωθεί η Apple για νεότερα iPhone...

Εκπτώσεις (αλλά όχι στη χώρα μας) προωθεί η Apple για νεότερα iPhone...
ired.gr

Τυχεροί, έστω και σε περιορισμένο βαθμό, μπορούν να αισθάνονται τις τελευταίες ώρες οι fans της Apple στην Κίνα, που σκέφτονταν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους και να προχωρήσουν στην αγορά ενός εκ των νεότερων iPhone.

Γιατί το λέμε αυτό; Πολύ απλά επειδή η μητρική εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις στις τιμές αγοράς τους, ενημερώνοντας σχετικά όλους τους παρόχους και τους λιανοπωλητές των συσκευών τους.

Διαβάστε επίσης: Apple: Απέσυρε τα iPhone 7 και iPhone 8 από καταστήματα στη Γερμανία

Οι εκπτώσεις που θα εφαρμοστούν, θα αφορούν στα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max. Η μεγαλύτερη έκπτωση θα αγγίζει το όριο των 66 δολαρίων και θα αφορά στο iPhone XR, το οποίο θα διατίθεται, για τους Κινέζους καταναλωτές, στα 770 δολάρια (περίπου). Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες συσκευές που προαναφέραμε, θα λάβουν έκπτωση η οποία θα κυμαίνεται στα 59 δολάρια.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Apple έσκασε λίγες ώρες μετά την απόφασή της να μειώσει την παραγωγή των νέων της συσκευών στο πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 10%, ενώ λίγες ημέρες πριν ο ίδιος ο Tim Cook είχε παραδεχτεί πως οι πωλήσεις των iPhone στο ξεκίνημα του 2019 δεν θα είναι οι επιθυμητές και θα υποχρεώσουν την εταιρεία να παρουσιάσει τα χαμηλότερα έσοδα για πρώτη φορά μετά το 2002. Επιπλέον, άλλο ένα θέμα που προέκυψε εσχάτως, θέλει την Κίνα να έχει κηρύξει ανεπίσημο μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Apple, η οποία προφανώς προχωράει σε αντίδραση, πριν δει την κατάσταση να γίνεται ακόμα χειρότερη.

Τυπικά, η Apple δεν συνηθίζει να προχωράει σε μείωση της αξίας των προϊόντων της, ώστε να διατηρεί μεγάλα περιθώρια κέρδους και να κρατάει σε υψηλά επίπεδα το πρεστίζ της. Με τα δεδομένα αυτά, η έκπτωση που προσφέρει στους Κινέζους, είναι μια κίνηση δίχως προηγούμενο, η οποία ακολουθεί το πρόγραμμα επιστροφής παλιών συσκευών και προσφοράς πίστωσης για την αγορά νέων, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζει στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Επιπλέον, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 έδωσε τη δυνατότητα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας να προσφέρουν τα νέα της κινητά σε χαμηλότερες τιμές, μέσα από διευρυμένα συμβόλαια που θα προσέφεραν στους καταναλωτές.

Διαβάστε επίσης:  Apple: Επεκτείνει την προσφορά (αλλά όχι στην Ελλάδα) για αγορά iPhone XR ή XS

Τώρα, αν η απόφαση για έκπτωση, τη βοηθήσει να παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης στη μεγάλη αγορά της Κίνας, είναι κάτι που θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες. Και μπορεί μια έκπτωση που αγγίζει τα 60 δολάρια να είναι σημαντική για προϊόντα τέτοιας ποιότητας, ωστόσο σε μια χώρα που η μέση τιμή ενός κινητού τηλεφώνου κυμαίνεται, περίπου, στα 200 δολάρια, τα iPhone εξακολουθούν να παραμένουν απλησίαστα για πολύ κόσμο.