Τα iPhone πέφτουν, τα Apple Services ανεβαίνουν!

Τα iPhone πέφτουν, τα Apple Services ανεβαίνουν!
ired.gr

Η ζήτηση για τα νέα iPhone που παρουσίασε η Apple πέρσι τον Σεπτέμβριο δεν είναι η αναμενόμενη μέχρι στιγμής, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι καινούριο.

Το iPhone XR, που είναι και το οικονομικότερο της “οικογένειας”, μπορεί να έχει διαθέσει ικανοποιητικό αριθμό συσκευών, ωστόσο αυτός συγκρίνεται κυρίως με τον αντίστοιχο αριθμό των ακριβότερων iPhone XS και iPhone XS Max που έχουν διατεθεί.

Η σύγκριση με συσκευές προηγούμενων χρόνων, όμως, κυρίως για το XR (δεν αναφερόμαστε καν στα XS και XS Max, που θεωρούνται… απλησίαστα για πολύ κόσμο, παρά τα εξαιρετικά τους χαρακτηριστικά), αφήνουν μια “πικρή” γεύση στην Apple, η οποία αν και έχει ανακοινώσει πως δεν θα κοινοποιεί εφεξής αριθμητικά στοιχεία για την πορεία πωλήσεων των συσκευών της, δεν μπόρεσε να κρύψει το γεγονός, μέσω δηλώσεων του Tim Cook, πως η συρρίκνωση στις πωλήσεις των νέων συσκευών είναι αναπόφευκτη και θα φανεί στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019.

Διαβάστε επίσης: Ο Tim Cook επιβεβαίωσε την αναμενόμενη πτώση πωλήσεων στα iPhone

Για να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα, η εταιρεία από το Κουπερτίνο φέρεται να έχει μειώσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες των παραγωγή iPhone για τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς και αυτή είναι η δεύτερη φορά που το πράττει μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Τα “κοψίματα” αυτά αφορούν και στα τρία νέα μοντέλα της οικογένειας, ενώ η Apple έχει ενημερώσει σχετικά και τους αντίστοιχους προμηθευτές της.

Συνολικά, το πλάνο της τεχνολογικής εταιρείας για όλα τα iPhone, συμπεριλαμβανομένων και παλαιότερων μοντέλων, μειώνει την παραγωγή από τις 47 με 48 εκατομμύρια μονάδες στις 40 με 43 εκατομμύρια μονάδες. Θεωρητικά, αυτό μεταφράζεται σε ποσοστιαία μείωση που αγγίζει το 20% σε σύγκριση με τις 52,21 εκατομμύρια μονάδες που διέθεσε η Apple στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Είναι γεγονός πως η εξέλιξη αυτή, επηρεάζει σημαντικά τους προμηθευτές της Apple, οι οποίοι συνήθιζαν να απολαμβάνουν τα προηγούμενα χρόνια τις δάφνες από τα σημαντικά νούμερα πωλήσεων των iPhone. Ενδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε πως η κατασκευάστρια φακών κάμερας, Largan Precision παρουσίασε τα χειρότερα οικονομικά της στοιχεία τον Δεκέμβριο από το 2013, ενώ η Catcher Technologies, που κατασκευάζει τα μεταλλικά καλύμματα για τα iPhone XR και iPhone XS Max, είδε τα έσοδά της να συρρικνώνονται κατά 28% στον τελευταίο μήνα του 2018.

Έρχονται νέα Services

Τη στιγμή που η πορεία των νέων iPhone δεν είναι η επιθυμητή, η Apple μπορεί, τουλάχιστον, να χαμογελά για τις παρεχόμενες Υπηρεσίες της. Το τμήμα των Apple Services έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία το έχει κατανοήσει και επενδύει πάνω σε αυτό, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Cook πριν λίγες ώρες στο CNBC προετοίμασε τον κόσμο για νέες Υπηρεσίες μέσα στο 2019! Φυσικά, ο ισχυρός άνδρας της Apple δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο τώρα γνωρίζουμε τι να περιμένουμε (περίπου) στο επόμενο μεγάλο event της εταιρείας.

Όσο για το ποιες μπορεί να είναι οι υπηρεσίες; Μια από αυτές, ενδέχεται να είναι (με βάση όσα σας έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας), η προσφορά αυθεντικού τηλεοπτικού περιεχομένου, μέσω της Apple TV. Πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία έχει ήδη ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να να κλείσει σημαντικά ονόματα ηθοποιών και να παρουσιάσει τον μεγάλο αντίπαλο του Netflix.

Διαβάστε επίσης: Η Apple Music αναπτύσσεται, αλλά υπολείπεται ακόμα της Spotify

Μια άλλη υπηρεσία, μπορεί να σχετίζεται με τη συνδρομητική ενημέρωση. Βασισμένη στην μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία περιοδικών, Texture, που η Apple έχει ήδη εξαγοράσει, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μια εξελιγμένη μορφή του Apple News, η οποία θα παρέχει, επί πληρωμή, premium ενημέρωση από εφημερίδες και περιοδικά, στους χρήστες της εφαρμογής. Το Bloomberg, μάλιστα, ανέφερε πως η υπηρεσία αυτή θα είναι διαθέσιμη από την Άνοιξη του 2019.

Στην αναμονή λοιπόν...