Ώρα να δοκιμάσετε τη μνήμη σας και να τσεκάρετε τα αντανακλαστικά σας!

Ώρα να δοκιμάσετε τη μνήμη σας και να τσεκάρετε τα αντανακλαστικά σας!
ired.gr

Ένα νέο game, αποκλειστικά για iPhone και iPad, το Pixl Game παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες η ομάδα των Νίκου Σίμου και Ελένης Δέδε, με στόχο να σας… αποσπάσει την προσοχή και να σας κρατήσει κολλημένο στην οθόνη της συσκευής για πολλή ώρα. Και πιστέψτε μας, μπορεί να τα καταφέρει!

Διαβάστε επίσης: Τα θρυλικά Lemmings επιστρέφουν... σε iPhone και iPad!

Τι είναι, όμως, το Pixl και γιατί έχει όλες τις προδιαγραφές να κερδίσει το ενδιαφέρον σας; Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό, στην ουσία, παιχνίδι που στοχεύει να ενισχύσει τη μνήμη και την προσοχή σας και να τεστάρει τα αντανακλαστικά. Και μάλιστα, ο τρόπος παιχνιδιού είναι τόσο απλός, που αν το ξεκινήσετε, θα το μάθετε χωρίς να χρειαστεί να διαβάσετε καν τις σχετικές οδηγίες!

Το gameplay

Τοι συγκεκριμένο puzzle game σας μεταφέρει σε ένα κυψελοειδές περιβάλλον και σας καλεί να επιλέξετε τον κενό χώρο στον οποίο θα τοποθετήσετε το κάθε ένα χρωματιστό εξάγωνο κομμάτι που… έρχεται από τον ουρανό! Τα κομμάτια που προσγειώνονται στον χώρο σας, χωρίζονται σε τρία χρώματα: μπλε, κόκκινο και πράσινο κι εσείς καλείστε να καλύψετε τον κάθε κενό χώρο και με τους τρεις χρωματικούς συνδυασμούς. Όμως προσέξτε: αν επιλέξετε να τοποθετήσετε, για παράδειγμα, ένα κόκκινο εξάγωνο σε χώρο που έχετε ήδη τοποθετήσει από πριν άλλο εξάγωνο ίδιου χρώματος, τότε δυστυχώς… Game Over!

Το παιχνίδι εξελίσσεται σε επίπεδα, με τον βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται προοδευτικά, ενώ όταν ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας, μπορείτε να κάνετε share το score σας και να προσκαλέσετε τους φίλους σας να σας ανταγωνιστούν!   

Για την ανάπτυξη της ιδέας του Pixl Game, μας μίλησε σχετικά η μια εκ των δημιουργών, Ελένη Δέδε: “Είμαστε δύο άτομα, εγώ και ο Νίκος Σίμος και το Pixl Game γεννήθηκε από την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε ένα όμορφο αισθητικά παιχνίδι που να είναι εθιστικό αλλά ταυτόχρονα τόσο απλό που να μην χρειάζονται οδηγίες χρήσης. Ελπίζουμε να το έχουμε καταφέρει. Το Pixl Game θέλαμε επίσης να είναι εκπαιδευτικό, αφού μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε το χρωματικό μοντέλο RGB. Τα βασικά χρώματα δηλαδή που αντιλαμβάνεται το μάτι και με το συνδυασμό αυτών ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τις διαφορετικές αποχρώσεις (στη δική μας περίπτωση κρατήσαμε τους εύκολους συνδυασμούς φυσικά)”.

Το Pixl Game είναι διαθέσιμο για δωρεάν downloading στο AppStore και μπορείτε να το βρείτε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ.