Στον... δρόμο τα νέα updates για iOS, macOS, tvOS και watchOS

Στον... δρόμο τα νέα updates για iOS, macOS, tvOS και watchOS
ired.gr

Νέες beta εκδόσεις για τα λειτουργικά της συστήματα, κυκλοφόρησε η Apple, τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για το κοινό. Συγκεκριμένα, η εταιρεία λάνσαρε τις iOS 12.1.3 και macOS Mojave 10.14.3 για τσεκάρισμα τόσο από τους κοινούς χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές, ενώ το ίδιο έπραξε και με την νέα tvOS 12.1.2.  Από την άλλη πλευρά, μονάχα οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση στην beta του watchOS 5.1.3.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Apple παρουσίασε την πρώτη beta του iOS 12.1.2, στη συνέχεια ηττήθηκε δικαστικά σε “μάχη” με την Qualcomm στην Κίνα και υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αναγκαστικές αλλαγές στο iOS για να επιλύσει μια διαφωνία γύρω από τις πατέντες και να συνεχίσει κανονικά με την πώληση συσκευών iPhone στην κινεζική αγορά. Οι αλλαγές αυτές ενσωματώθηκαν στο επίσημο λανσάρισμα του update iOS 12.1.2.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή: Ποιες είναι οι νέες iOS εφαρμογές που σχετίζονται με κακόβουλο λογισμικό

Στο μεταξύ, κανένα από τα bugs που είχαν επιδιορθωθεί στην beta 1 του iOS 12.1.2 δεν βρίσκονταν σε αυτή την έκδοση, ωστόσο αυτό προβλέπεται να γίνει στο επίσημο λανσάρισμα της iOS 12.1.3, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες δοκιμές.

Είναι γεγονός πως η Apple δεν σταματά ποτέ να εργάζεται για τη βελτίωση των λειτουργικών της συστημάτων, ενώ το 2018 έκανε μεγαλύτερο άνοιγμα προς τους χρήστες κι έδειξε πως τους “άκουσε”, προσφέροντας λύσεις σε “ζητήματα” που είχαν επισημανθεί, αλλά δεν είχαν… αγγιχτεί ως τότε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι νέες εκδόσεις των iOS, macOS και watchOS, δεν περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά για τους χρήστες, αλλά προχωρούν σε επιδιορθώσεις σφαλμάτων. Και για την ώρα, το Κουπερτίνο δεν έχει “γλυκάνει” τον κόσμο με κάποια εντυπωσιακή νέα προσθήκη στα updates του κοντινού μέλλοντος. Τέτοιου τύπου ανακοινώσεις ενδέχεται να προκύψουν με τα iOS 13 και macOS 10.15, ωστόσο και πάλι πρέπει να περιμένουμε για να κρίνουμε και να… χαρούμε.

Οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές μπορούν να λάβουν τις τέσσερις νέες δοκιμαστικές εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων απευθείας από το online developer portal της Apple, ενώ και οι απλοί χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τσεκάρουν τα updates.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζεται και νέο update για το iOS 12

Και αφού αναφερόμαστε στη δημόσια διάθεση των betas, πρέπει να σας πούμε πως αν επιθυμείτε να αποκτήσετε κι εσείς πρόσβαση στο “κατέβασμά” τους, μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Apple Beta Software Program (βρείτε περισσότερα με ΚΛΙΚ ΕΔΩ), το οποίο σας παρέχει τη δυνατότητα να κατεβάσετε τις τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις iOS, macOS και tvOS. Στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται μονάχα το watchOS, όπως σας αναφέραμε και στο ξεκίνημα του κειμένου…