Τι μας λέει η επίσημη ενημέρωση της Apple για το λύγισμα στα νέα iPad Pro

Τι μας λέει η επίσημη ενημέρωση της Apple για το λύγισμα στα νέα iPad Pro
ired.gr

Ένα από τα θέματα συζήτησης που κυριάρχησαν στην καθημερινότητα της Apple και των fans της, στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 (μετά την παρουσίαση, δηλαδή, των νέων κινητών συσκευών, iPhone και iPad) και προκάλεσε προβληματισμό, ήταν το “λύγισμα” των νέων iPad Pro.

Οι σκοτούρες για το Κουπερτίνο ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο, λίγο μετά δηλαδή το επίσημο λανσάρισμα της ταμπλέτας, όταν ένας χρήστης δημοσίευσε σχετικό video, που έγινε viral, καθώς παρουσίαζε την ευκολία με την οποία το νέο iPad Pro διπλωνόταν σαν… μια κόλλα χαρτί, κατά τη διάρκεια σχετικού τεστ αντοχής!

Διάφορες παρόμοιες φωτογραφίες από ανάλογες εμπειρίες χρηστών του νέου iPad παρουσιάζονταν σε forums, όταν η Apple αποφάσισε να… επέμβει στα μέσα Δεκέμβρη, σημειώνοντας πως το δίπλωμα που μπορεί να προέκυψε σε διάφορους χρήστες, ήταν αποτέλεσμα της διαδικασίας συναρμογής της συσκευής, σημειώνοντας με έμφαση πως δεν αποτελούσε κάποιου είδους μειονέκτημα και δεν θα προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα στη μελλοντική χρήση της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: H Apple θέτει τα ποιοτικά όρια κατασκευής του iPad Pro 2018

Στο ίδιο πλαίσιο, λίγες μέρες μετά, αξιωματούχος της εταιρείας, απάντησε μέσω email σε σχετικό ερώτημα που του είχε υποβληθεί από γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα, θέτοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τα φυσικά όρια διπλώματος ενός iPad Pro. Το ίδιο email ανέφερε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορούσε και η επίσημη τοποθέτηση της Apple για το θέμα, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τις προηγούμενες ημέρες.

Τελικά, λίγες ώρες πριν, η εταιρεία επιχείρησε να παράσχει την πιο λεπτομερή εξήγηση μέχρι σήμερα, με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της και για ένα θέμα που απασχόλησε αρκετό κόσμο, καθώς ορισμένοι ανέφεραν πως είχαν διαπιστώσει ένα μικρό δίπλωμα στο σασί της συσκευής, ακόμα κι όταν την έβγαλαν, μετά την αγορά, από το κουτί της!

Στη νέα εξήγηση που δίνει, η Apple παραδέχεται πως το θέμα αφορά στα LTE μοντέλα της ταμπλέτας, καθώς η διαδικασία δημιουργίας κυψελοειδών ζωνών μέσα σε κάθε μια από τις μονάδες, είναι αυτή που τις καθιστά περισσότερο ευάλωτες σε ένα μικρό λύγισμα. Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει πως οι “προδιαγραφές επιπεδοποίησης” που έχει θέσει η Apple για τις νέες συσκευές, είναι οι μικρότερες που έχουν υπάρξει ποτέ. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία ανέφερε πως “για πρώτη φορά στην ιστορία των iPad, χρησιμοποιήθηκε η διαδικασία που ονομάζεται συν-μορφοποίηση για τη δημιουργία και ενσωμάτωση των κυψελοειδών κεραιών. Η διαδικασία αυτή υλοποιείται σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες, που θέλει το πλαστικό να εγχέεται με ακρίβεια σε λεπτά στρώματα αλουμινίου. Μετά την ψύξη του πλαστικού, ακολουθεί νέα μηχανική διαδικασία, κατά την οποία ενσωματώνονται το πλαστικό και το αλουμίνιο σε ένα ενιαίο περίβλημα”.

Συνεχίζοντας, η Apple σημείωσε πως οι νέες “προδιαγραφές επιπεδότητας” είναι πολύ πιο αυστηρές από κάθε άλλο προηγούμενο μοντέλο iPad και παραδέχεται πως μπορεί να παρουσιάζονται μικρές αποκλίσεις, που γίνονται φανερές από συγκεκριμένες οπτικές γωνίες.

Διαβάστε επίσης: Νέο iPad mini ετοιμάζει η Apple για το 2019

Επιπλέον, η Apple ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες νέων iPad Pro, οι οποίοι έχουν παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα και θεωρούν πως οι συσκευές τους δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που έχει θέσει η εταιρεία, να επικοινωνήσουν μαζί της, ενώ υπενθυμίζει και την πολιτική επιστροφής εντός 14 ημερών από την ημερομηνία αγοράς.

Για να δούμε αν οι νέες (επίσημες αυτή τη φορά) εξηγήσεις της Apple φανούν αρκετές για να κατευνάσουν τα πνεύματα και τις αρκετές, είναι η αλήθεια, αναφορές για λύγισμα στα νέα (και ακριβά) iPad Pro.