Σε ποια νέα επίπεδα περνά η συνεργασία της Apple με τη Samsung

Σε ποια νέα επίπεδα περνά η συνεργασία της Apple με τη Samsung
ired.gr

Αν σας έλεγαν πριν από μερικά χρόνια πως η Apple θα συνεργαζόταν, σε διάφορα επίπεδα, με τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της στις mobile συσκευές, Samsung, υπήρχε περίπτωση να τον πιστέψετε;

Κι όμως, μετά τη φερόμενη συνεργασία που διατηρούν οι δυο μεγάλες εταιρείες για τις οθόνες των συσκευών (πληροφορίες θέλουν τους Κορεάτες να προμηθεύουν το Κουπερτίνο με τη δική τους τεχνολογία για μοντέλα iPhone), η σχέση τους περνάει και σε επίπεδο εφαρμογών και υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: Η Apple παράγγειλε από τη Samsung 92 εκατομμύρια OLED panels

Τι εννοούμε; Μα φυσικά το γεγονός πως η Samsung ανακοίνωσε ότι οι Smart τηλεοράσεις της θα προσφέρουν από εδώ και στο εξής ταινίες και τηλεοπτικά Shows από το iTunes, ενώ θα υποστηρίζουν και το Apple AirPlay 2. Η υποστήριξη των υπηρεσιών της Apple από τις συσκευές της  Samsung θα παρέχεται κανονικά στα νέα μοντέλα του 2019, ενώ θα είναι διαθέσιμη και στα μοντέλα του 2018, μέσω αναβάθμισης του firmware.

Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά πως θα λειτουργούν οι προαναφερόμενες εφαρμογές στις τηλεοράσεις της  Samsung. Αρχικά, η εφαρμογή iTunes Movies and TV Shows θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη τους στο iTunes για να παρακολουθήσουν το ήδη αγορασμένο περιεχόμενό τους, αλλά θα μπορούν επίσης να αγοράσουν και να ενοικιάσουν νέες ταινίες και shows σε ποιότητα 4K HDR.  Από την άλλη, η υπηρεσία AirPlay 2 (το πρότυπο ασύρματης ροής μεταξύ των συσκευών της Apple) θα επιτρέπει στον χρήστη να μεταφέρει, σχεδόν, οτιδήποτε υπάρχει στην iOS ή Mac συσκευή του, μπροστά στην οθόνη της Samsung τηλεόρασης.

Στο μεταξύ, ενώ η εφαρμογή για το iTunes φαίνεται πως θα είναι μια “αποκλειστικότητα” για τις τηλεοράσεις της Samsung, η υποστήριξη του AirPlay 2 ενδέχεται να διευρυνθεί σε περισσότερες “έξυπνες” τηλεοράσεις, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα αφήνει να εννοηθούν η Apple στην ιστοσελίδα της. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως… “κορυφαίοι κατασκευαστές τηλεοράσεων θα ενσωματώσουν το AirPlay 2 κατευθείαν στις συσκευές τους, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε οτιδήποτε θελήσετε από την iOS ή Mac συσκευή σας, απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασής σας”.  

Διαβάστε επίσης: Netflix: Τι έκανε για να αποφύγει τη χρέωση του App Store

Κι εμείς περιμένουμε, πλέον, να δούμε σε ποια άλλα επίπεδα μπορεί να μεταφερθεί η συνεργασία των δύο μεγάλων, κατά τα λοιπά, αντιπάλων στο τεχνολογικό πεδίο…