Huawei: Σκληρή τιμωρία στους υπεύθυνους του πρωτοχρονιάτικου tweet μέσω iPhone!

Huawei: Σκληρή τιμωρία στους υπεύθυνους του πρωτοχρονιάτικου tweet μέσω iPhone!
ired.gr

Στον δρόμο που χάραξαν το προηγούμενο διάστημα οι Samsung και Apple, όταν υπάλληλοί τους χρησιμοποίησαν επίσημους λογαριασμούς των εταιρειών στο Twitter, οι μεν από iPhone και οι δε από Android συσκευή, βάδισε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η Huawei.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν την αλλαγή το έτους, ο διαχειριστής του λογαριασμού της κινέζικης εταιρείας στο Twitter αποφάσισε να στείλει ένα νέο, πρωτοχρονιάτικο χαιρετισμό στους πολυάριθμους πελάτες της εξ ονόματος όλων των εργαζομένων της Huawei.

Διαβάστε επίσης: Την... πάτησε η Apple Music: Δημοσίευσε tweet μέσω Android συσκευής!

Ωστόσο, κάτω από το τιτίβισμα, φαινόταν ξεκάθαρα η ένδειξη "Via Twitter for iPhone". Αυτό σημαίνει ότι ο υπάλληλος που χειριζόταν τον επίσημο λογαριασμό Twitter της Huawei, εκείνη την ώρα, το έπραξε με συσκευή ενός εκ των δυο μεγάλων ανταγωνιστών της σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά την αποστολή του, το tweet, διαγράφηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο αρκετός κόσμος πρόλαβε να τραβήξει ένα printscreen πριν από τη διαγραφή του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε αμηχανία στη Huawei, ενώ αν και δεν μάθαμε τι συνέβη με τους υπαλλήλους της Apple και της Samsung που υπέπεσαν σε ανάλογο σφάλμα, στην περίπτωση των Κινέζων λάβαμε περισσότερο… inside information!

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση της Huawei ξεκίνησε άμεσα τις ανακρίσεις στον υπάλληλο που ευθύνεται για το τιτίβισμα και οι αποφάσεις που έλαβε τέθηκαν άμεσα σε ισχύ: πτώση στη βαθμίδα του και επιβολή προστίμου 5.000 γουάν (περί τα 730 δολάρια).  

Μαζί με τον υπάλληλο - διαχειριστή του Twitter account, η… μπάλα πήρε και τον διευθυντή του ψηφιακού μάρκετινγκ, που δέχτηκε τις ίδιες ποινές, ενώ και τα δυο στελέχη δεν θα έχουν τη δυνατότητα για προαγωγή ή αύξηση μισθού μέσα στους 12 επόμενους μήνες.  

Αυτές είναι μερικές από τις συνέπειες του σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς εν έτει 2019…