Ο Tim Cook επιβεβαίωσε την αναμενόμενη πτώση πωλήσεων στα iPhone

Ο Tim Cook επιβεβαίωσε την αναμενόμενη πτώση πωλήσεων στα iPhone
ired.gr

Ο CEO της Apple, Tim Cook, προειδοποίησε τους επενδυτές ότι οι αδύναμες πωλήσεις των iPhone, θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε ελλείμματα δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία.

Ο Cook αποδίδει την αναμενόμενη πτώση των εσόδων της για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, στις λιγότερες από το αναμενόμενο αναβαθμίσεις του iPhone και στην εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα.

«Ενώ αντιμετωπίσαμε ορισμένες αναμενόμενες προκλήσεις σε βασικές αναδυόμενες αγορές, δεν προβλέψαμε το μέγεθος της οικονομικής επιβράδυνσης, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας», γράφει ο Cook σε επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Business Wire. "Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος στα έσοδά μας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του έτους στην Κίνα, τόσο για το το iPhone, όσο και για τα Mac και iPad".

Η δυσκολία των iPhone και η ανάπτυξη υπηρεσιών και Apple Watch

Ο Cook ανέφερε διάφορους παράγοντες που επηρέασαν την κερδοφορία της εταιρείας. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν το κλιμακωτό λανσάρισμα της σειράς iPhone XS σε σύγκριση με το πιο προσιτό iPhone XR και την ένταση των συναλλαγών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο Cook προσπάθησε επίσης να μετριάσει τη νευρικότητα των επενδυτών, αναφέροντας τα αναμενόμενα "έσοδα ρεκόρ" από τις υπηρεσίες, την ανάπτυξη των Apple Watch και Air Pods και τα διψήφια έσοδα που αποδίδονται στα MacBook Air, Mac mini και iPad Pro.

Ανέφερε επίσης ότι η Apple θα ξεκινήσει μερικές πρωτοβουλίες για την τόνωση των πωλήσεων του iPhone, συμπεριλαμβανομένων των εύκολων ανταλλαγών των τηλεφώνων στα Apple Stores, περισσότερων σχεδίων χρηματοδότησης και μεγαλύτερης βοήθειας για τη μεταφορά δεδομένων από παλιά σε νέα τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης: Apple: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενη οθόνη iPhone!

«Καθώς βγαίνουμε από ένα δύσκολο τρίμηνο, πιστεύουμε απόλυτα στη θεμελιώδη δύναμη της επιχείρησής μας. Διαχειριζόμαστε την Apple μακροπρόθεσμα και η εταιρεία χρησιμοποίησε πάντοτε τις περιόδους αντιξοότητας για να επανεξετάσει την προσέγγισή της και να φέρει καλύτερα αποτελέσματα” σχολίασε ο Cook.

Σημειώνεται πως τα καθαρά κέρδη της Apple κατέγραψαν σημαντική άνοδο το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώσει ποσό ύψους 14,1 δισεκ. δολαρίων, έναντι 10,7 δισεκ. το 2017. Τα συνολικά έσοδα για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 62,9 δισεκ. δολάρια, έναντι 52,58 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, με την εταιρεία να πουλά 46,9 εκατομμύρια iPhones, δημιουργώντας έσοδα ύψους 37,2 δισεκ. δολαρίων.