Apple: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενη οθόνη iPhone!

Apple: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενη οθόνη iPhone!
ired.gr

Είναι ευρύτερα γνωστό στον χώρο της τεχνολογίας πως η Samsung αναπτύσσει και σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός εύκαμπτου τηλεφώνου Galaxy ίσως και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο, που θα έχει τη δυνατότητα να αναδιπλώνεται, έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, ενώ ένα δείγμα του παρουσιάστηκε στη διάσκεψη του Samsung Developer τον Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Τι μπορεί να αλλάξει στις κάμερες των επόμενων iPhone

Η Samsung, όμως, δεν είναι η μόνη εταιρεία που θα λανσάρει το συγκεκριμένο design, καθώς φήμες θέλουν τη Huawei να εξετάζει επίσης το foldable σχέδιο, ενώ πρόσφατες διαρροές αποκαλύπτουν ότι και η Apple σχεδιάζει να συμμετάσχει σε αυτό το “παιχνίδι”!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Apple Patently, η εταιρεία από το Κουπερτίνο έχει καταθέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με το οποίο εκφράζει μια σειρά διαφορετικών σκέψεων και προβληματισμών για την ανάπτυξη ενός πτυσσόμενου iPhone.

Η λίστα του διπλώματος περιγράφει τη χρήση ενός πάνελ OLED, καθώς η Apple έχει αρχίσει να απομακρύνεται σταδιακά από την LCD τεχνολογία από το iPhone X της περασμένης χρονιάς. Για να αναπτύξει μια οθόνη που θα μπορεί να αντέξει τις πολλαπλές περιστροφές, η Apple εφηύρε μια επίστρωση, η οποία συνδυάζει ένα πολυμερές με νιφάδες χρωστικής ουσίας. Από τη στιγμή που η επίστρωση αυτή εφαρμοστεί σε ένα πάνελ OLED (μέσω ψεκασμού, εμβάθυνσης ή ακόμα και εκτύπωσης), τότε μετατρέπεται σε μια προστατευτική επιφάνεια που μπορεί να περιστραφεί και να επιστρέψει στην αρχική της μορφή χωρίς να σπάσει ή να φθαρεί εύκολα.

Διαβάστε επίσης: Επιβλήθηκε απαγόρευση πώλησης iPhone και στη Γερμανία για την Apple!

Αυτό που παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple παρουσιάζει μια συσκευή που διπλώνει τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς τα έξω. Προς το παρόν, το ευέλικτο τηλέφωνο της Samsung θα είναι ένα πτυσσόμενο μονάχα προς το εσωτερικό του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Samsung δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μια οθόνη που μπορεί να τεντωθεί και να επιβιώσει σε μια αναδιπλούμενη κίνηση. Και η Apple θα προσπαθήσει να “πατήσει” πάνω σε αυτό για να κάνει τη διαφορά.  

Όσο για το αν και πότε θα δούμε αυτή την τεχνολογία να παίρνει σάρκα και οστά στην οικογένεια των iPhone, τα πάντα είναι ανοικτά. Και, φυσικά, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως η κατοχύρωση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας, δεν σημαίνει απαραίτητα πως η Apple (ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία βρίσκεται σε ανάλογη θέση) έχει υπογράψει κάποιο… συμβόλαιο ότι θα την υλοποιήσει κιόλας!