Έρευνα: Όλο και περισσότερους Android χρήστες "κερδίζει" το iPhone XR

Έρευνα: Όλο και περισσότερους Android χρήστες "κερδίζει" το iPhone XR
ired.gr

Μπορεί η Apple να βιώνει κάμψη στη ζήτηση για τα τελευταία μοντέλα iPhone (κυρίως λόγω της υψηλής τους τιμής), αλλά φαίνεται πως παίρνει, σταδιακά, με το μέρος της σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα ιδιοκτητών smartphone: τους χρήστες Android!

Το iPhone XR, το οικονομικότερο από την τελευταία γενιά iPhones που παρουσίασε η Apple, είναι η συσκευή που “ανάγκασε” περισσότερους χρήστες Android να κάνουν το μεγάλο βήμα και να μεταβούν από τις προηγούμενες συσκευές τους σε αυτή της Apple.

Διαβάστε επίσης: Η Apple μεταφέρει την παραγωγή flagship iPhones στην Ινδία

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τους ερευνητές της Consumer Intelligence Research Partners, οι χρήστες που προχώρησαν σε αναβάθμιση από Android συσκευές, αποτελούσαν το 16% των αγοραστών iPhone, το μήνα που ακολούθησε μετά την κυκλοφορία του iPhone XR, τον Οκτώβριο του 2018.

Μετά την κυκλοφορία των iPhone 8 και 8 Plus τον Σεπτέμβριο του 2017, το 12% που αναβαθμίστηκε, αποκτώντας τα τηλέφωνα της Apple ήταν χρήστες Android. Μετά την κυκλοφορία του iPhone X τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, όσοι αγόραζαν κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα της Google αποτελούσαν το 11% των αγοραστών iPhone.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι το iPhone XR, με τιμή εκκίνησης τα 749 δολάρια, είναι το πιο δημοφιλές από τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone. Το XR αντιπροσώπευε συνολικά το 32% των πωλήσεων smartphones στις Η.Π.Α. κατά την ίδια περίοδο των 30 ημερών, ενώ οι πωλήσεις για τα ακριβότερα iPhone XS και iPhone XS Max αποτέλεσαν, συνδυαστικά, το 35% των πωλήσεων του iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης: Apple: Επεκτείνει την προσφορά (αλλά όχι στην Ελλάδα) για αγορά iPhone XR ή XS

Εν μέσω αναφορών σχετικά με τις στάσιμες πωλήσεις των iPhone και τη μείωση της ζήτησης για τα smartphone της Apple, η εταιρεία που εδρεύει στο Κουπερτίνο ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι δεν θα ανακοινώνει πλέον με αριθμούς τα στοιχεία πωλήσεων για τα προϊόντα της. Εντούτοις, παρόλο που δεν προσφέρει ακριβείς λεπτομέρειες, υποστήριξε τον προηγούμενο μήνα ότι το πιο προσιτό iPhone XR είναι πιο δημοφιλές από το XS και XS Max.

Μπορεί τα παραπάνω στοιχεία να αφορούν μονάχα τη (μεγάλη όπως και να έχει) αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο είναι αντιπροσωπευτικά της απήχησης που έχουν τα smartphone της Apple στο καταναλωτικό κοινό...