Η Apple μεταφέρει την παραγωγή flagship iPhones στην Ινδία

Η Apple μεταφέρει την παραγωγή flagship iPhones στην Ινδία
ired.gr

Εξαιρετικά πιθανό μοιάζει πλέον το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η κατασκευή των επόμενων flagship iPhone στην Ινδία, καθώς υψηλόβαθμα στελέχη της τεχνολογικής εταιρείας προετοιμάζονται για συναντήσεις με την τοπική κυβέρνηση για να θέσουν επί τάπητος το πλάνο επέκτασης της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής της Foxconn.

Διαβάστε επίσης: Επιβλήθηκε απαγόρευση πώλησης iPhone και στη Γερμανία για την Apple!

Η Apple συνεργάστηκε με την εταιρεία Wistron για την παραγωγή των iPhone SE και iPhone 6s στην Ινδία για διάθεση στην τοπική αγορά, και όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει και η συναρμολόγηση των iPhone της σειράς X, μέσω της Foxconn η οποία ετοιμάζεται να επενδύσει τεράστια ποσά για να μπορεί να κατασκευάζει τα ακριβά iPhone μέσω επέκτασης της μονάδας της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παραγωγή των ακριβότερων iPhone από τη Foxconn στην Ινδία θα ξεκινήσει μέσα στο 2019 με την επένδυση να αγγίζει τα 356 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της μονάδας παραγωγής. Σύμφωνα με το Reuters, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα μοντέλα, που θα κατασκευάζονται στην Ινδία και το μόνο που αναφέρεται είναι πως θα πρόκειται για συσκευές της σειράς iPhone X. Επιπλέον, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τα ακριβά iPhone, που θα κατασκευάζονται στην Ινδία, θα προορίζονται για όλες τις διεθνείς αγορές ή μόνο για την εγχώρια.

Διαβάστε επίσης: Αγωγή κατά της Apple για παραπληροφόρηση γύρω από τα iPhone X και XS

Οι πιθανές αιτίες

Οι αναλυτές της αγοράς δεν μπορούν ακόμα να κατανοήσουν τους ακριβείς λόγους που οδηγούν την Apple σε αυτή την κίνηση, ωστόσο η πιο κοινή σκέψη αφορά στην εμπορική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και την επιθυμία του τεχνολογικού κολοσσού από το Κουπερτίνο να αποφύγει τη υψηλή φορολογία του 25%, που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα επιβάλει στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Μια άλλη πιθανή αιτία μπορεί να σχετιζεται με την επιθυμία της Apple για το άνοιγμα Apple Stores στην Ινδία με την τοπική κυβέρνηση να θέτει σαν προϋπόθεση το 30% της παραγωγής των iPhone από την Apple να γίνεται στη συγκεκριμένη χώρα.