Ισχυρό ανταγωνιστή βρήκε η μονή κάμερα του iPhone XR

Ισχυρό ανταγωνιστή βρήκε η μονή κάμερα του iPhone XR
ired.gr

Οι κάμερες στα smartphones βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο, εμπλουτίζοντας διαρκώς τα χαρακτηριστικά τους για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φωτογραφική εμπειρία στον χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Test: Το iPhone XS Max αφήνει πίσω το Huawei Mate 20 Pro

Κι ενώ μεγάλο μέρος των επιδόσεων της κάμερας εξαρτάται από το hardware, εξίσου μεγάλο (ίσως και μεγαλύτερο ρόλο) παίζει το software, κάτι που αποδεικνύεται στην περίπτωση της σειράς συσκευών Google Pixel. Μάλιστα, το νέο τεστ που δημοσίευσε η DxOMark και αφορά στην λειτουργία της κάμερας του Pixel 3, κατατάσσει τη συσκευή της Google στις κορυφαίες αυτών που διαθέτουν ένα μοναδικό φακό στο πίσω μέρος τους.  

Με συνολική βαθμολογία 101, η κάμερα του Pixel 3 πετυχαίνει το υψηλότερο σκορ που έχουν σημειώσει οι συσκευές Pixel μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, αφήνει αρκετά πίσω το πρωτότυπο Pixel, που είχε σκορ 90 και το PIxel 2 το οποίο είχε φτάσει στο 98. Στις επί μέρους μετρήσεις, η συσκευή έλαβε 103 για τη φωτογραφία και 98 για το βίντεο.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σε αυτή τη δοκιμή είναι το γεγονός πως το Pixel 3  ισοβαθμεί με το iPhone XR στο συνολικό του σκορ. Συγκριτικά, το iPhone XR είχε λάβει επί μέρους  βαθμολογίες 103 και 96 για φωτογραφίες και βίντεο, αντίστοιχα, και είχε ανακηρυχθεί από την DxOMark ως το καλύτερο τηλέφωνο με ένα μόνο φακό, μέχρι να προκύψει το τεστ για την κάμερα του Pixel 3.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone και η Siri έσωσαν ζωές!

Πιο αναλυτικά τώρα, η ιστοσελίδα μετρήσεων κάμερας επαινεί την έμφαση στη λεπτομέρεια που δίνει η κάμερα του Pixel 3, συμπεριλαμβανομένης της μεγέθυνσης των εικόνων, της "γενικά καλής" έκθεσης και της δυναμικής εμβέλειας, καθώς και της γρήγορης αυτόματης εστίασης. Στο βίντεο, η μείωση του θορύβου, η "αποτελεσματική" σταθεροποίηση, το δυναμικό εύρος και η "γρήγορη, αξιόπιστη αυτόματη εστίαση" αυξάνουν το σκορ της συσκευής.