H Apple θέτει τα ποιοτικά όρια κατασκευής του iPad Pro 2018

H Apple θέτει τα ποιοτικά όρια κατασκευής του iPad Pro 2018
ired.gr

Αρκετή συζήτηση σηκώθηκε το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το “λύγισμα” του μεταλλικού σασί μερικών iPad Pro 2018 και την παραδοχή της Apple πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, ακόμα και σε συσκευές που βγαίνουν καινούριες από το κουτί τους, απόρροια της διαδικασίας κατασκευής.

Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωνε πως η κατάσταση των συσκευών θα μπορούσε να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου ή να επηρεάσει την απόδοσή τους.

Διαβάστε επίσης: Νέο iPad mini ετοιμάζει η Apple για το 2019

Ορισμένοι κάτοχοι της συσκευής πάντως, επέλεξαν να εκφράσουν την ανησυχία τους με τον πιο… ακραίο τρόπο, στέλνοντας email ακόμα και στον ίδιο τον CEO της εταιρείας, Tim Cook. Και μπορεί ο Cook να μην απάντησε, ωστόσο κάτι τέτοιο φρόντισε να κάνει ο Αντιπρόεδρος του hardware engineering της Apple, Dan Riccio, με δικό του email που διακινήθηκε εντός της Apple κι έθετε τα standards ποιότητας και απόδοσης των IPad Pro 2018.   

Στο email, ο Riccio αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του iPad Pro "ικανοποιεί ή υπερβαίνει" όλα τα πρότυπα ποιότητας και ακρίβειας της Apple.

Οι προδιαγραφές της Apple για τον βαθμό “επιπεδότητας” του iPad Pro φτάνουν μέχρι τα 400 microns, οι οποίες είναι "ακόμα πιο σφιχτές από τις προηγούμενες γενιές". Ο Riccio επαναλαμβάνει ότι αυτό το όριο επιπεδότητας δεν θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης ούτε επηρεάζει τη λειτουργία του.

Το email αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Σχετικά με το θέμα που αναφέρατε για το νέο iPad Pro, ο σχεδιασμός του σώματός του ανταποκρίνεται ή υπερβαίνει όλα τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της Apple για τον σχεδιασμό και την ακρίβεια κατασκευής. Κάθε μέρος της διαδικασίας κατασκευής μετράται και ελέγχεται με ακρίβεια. Οι τρέχουσες προδιαγραφές μας για το Flatness του iPad Pro είναι μέχρι 400 microns, η οποία είναι ακόμα πιο σφιχτή από τις προηγούμενες γενιές. Αυτή η διακύμανση των 400 μικρομέτρων είναι μικρότερη από μισό χιλιοστόμετρο και αυτό το επίπεδο δεν θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Σημειώστε ότι αυτές οι μικρές παραλλαγές δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της συσκευής με οποιονδήποτε τρόπο”.

Διαβάστε επίσης: Η Apple επιβεβαιώνει το λύγισμα ακόμα και σε καινούρια iPad Pro

Το email του Riccio ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα προσεχώς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

Η μικρή κάμψη των νέων μοντέλων του iPad Pro ήρθε στο φως λίγο μετά το λανσάρισμα των συσκευών και οι νέοι ιδιοκτήτες που τις παρατήρησαν, μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους στα διάφορα τεχνολογικά forums.