Νέο iPad mini ετοιμάζει η Apple για το 2019

Νέο iPad mini ετοιμάζει η Apple για το 2019
ired.gr

Φρεσκάρισμα στη σειρά των iPad Mini αναμένεται να πραγματοποιήσει η Apple μέσα στο 2019, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την εφοδιαστική αλυσίδα της τεχνολογικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ένα μοντέλο 5ης γενιάς αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, ενώ θα ακολουθήσει μια πιο προσιτή, οικονομικά, εκδοση iPad 10 ιντσών, το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον μοντέλο των 9,7 ιντσών στην οικογένεια της συσκευής.   

Διαβάστε επίσης: Επίσημα στην Ελλάδα η eSIM - Ποιες συσκευές την υποστηρίζουν

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την Apple να καταργεί πλήρως τη σειρά iPad Mini, ωστόσο τα δεδομένα μοιάζουν να έχουν διαφοροποιηθεί και η εταιρεία κινείται, πλέον, προς την αντίθετη κατεύθυνση, τη στήριξη, δηλαδή, της σειράς. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκριτο blog του εξωτερικού, που έχει σειρά εύστοχων προβλέψεων για τις κινήσεις της Apple, η ανανέωση της σειράς Mini έχει σαν στόχο να τονώσει τις πτωτικές, γενικά, πωλήσεις των iPad.

Σύμφωνα με τις πηγές από την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, οι ανανεωμένες συσκευές θα εισέλθουν στη μαζική παραγωγή μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και θα είναι έτοιμες για λανσάρισμα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο παραπάνω ισχυρισμός, ακολουθεί προηγούμενο από τον αναλυτή των κινήσεων της  Apple, Ming-Chi Kuo, ο οποίος θεωρεί πως η Apple εργάζεται ήδη σε ένα iPad 5ης γενιάς, με πιο γρήγορο επεξεργαστή και οθόνη χαμηλότερου κόστους.   

Αυτό ακολουθεί προηγούμενες αξιώσεις από την αξιόπιστη αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, η οποία πιστεύει επίσης ότι η Apple εργάζεται σε μια iPad mini 5ης γενιάς με έναν ταχύτερο επεξεργαστή και οθόνη χαμηλού κόστους.

Η Apple, όμως, φέρεται να εργάζεται και για εκείνους που δεν θέλουν από τις ταμπλέτες τους να είναι όσο πιο ισχυρές και συμπαγείς γίνεται, αλλά αναζητούν πιο συμβατική χρήση. Έτσι, δουλεύει για ένα πιο οικονομικό μοντέλο έκτης γενιάς, που θα εμφανιστεί με μεγαλύτερη οθόνη 10 ιντσών και λεπτότερα πλαίσια.

Διαβάστε επίσης: Η Apple επιβεβαιώνει το λύγισμα ακόμα και σε καινούρια iPad Pro

Επιπλέον, οι πηγές λένε πως η Apple θα ενσωματώσει οθόνες LED για αυτές τις συσκευές, προερχόμενες από την Κορέα και όχι από την Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να κρατήσει το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να περιμένουμε να δούμε αν οι πηγές επαληθευτούν και η Apple ανανεώσει, τελικά, τη σειρά του iPad mini...