Επίσημα στην Ελλάδα η eSIM - Ποιες συσκευές την υποστηρίζουν

Επίσημα στην Ελλάδα η eSIM - Ποιες συσκευές την υποστηρίζουν
ired.gr

Η Cosmote είναι με κάθε επισημότητα η εταιρεία που έφερε την eSIM στην Ελλάδα, σε συνέχεια των πληροφοριών που σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Διαβάστε επίσης: Τρέχουν οι εξελίξεις για την έλευση της eSIM στην Ελλάδα

Η ψηφιακή κάρτα που υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων οι τελευταίες mobile συσκευές της Apple (iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR και τα cellular μοντέλα iPad Pro 2018), είναι ένας νέος τύπος SIM κάρτας η οποία είναι ενσωματωμένη στην eSIM συμβατή συσκευή (π.χ. Κινητό Τηλέφωνο, Τablet, Smartwatch κ.α.). Αρχικά είναι κενή και δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα δεδομένα πρόσβασης στο δίκτυο.

Με το eSIM, διαχωρίζονται τα δεδομένα του χρήστη από την κάρτα και, στη συνέχεια, αποθηκεύονται στο λεγόμενο eSIM προφίλ. Το eSIM προφίλ, το οποίο περιέχει τα δεδομένα σύνδεσης του πελάτη, φορτώνεται στην eSIM συμβατή συσκευή. Τότε ενεργοποιείται η σύνδεση του πελάτη στο δίκτυο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Cosmote, η eSIM κάρτα θα ενεργοποιείται με ένα απλό σκανάρισμα ενός QR κωδικού, ο οποίος θα παρέχεται σε κάθε αγορά συσκευής με τεχνολογία eSIM. Για την ενεργοποίησή της, απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ ο κωδικός ενεργοποίησης QR είναι μοναδικός και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά. Η eSIM διαθέτει κανονικά τους… παραδοσιακούς κωδικούς PIN και PUK για πρόσθετη ασφάλεια, ενώ υποστηρίζει κανονικά όλες τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε επίσης: Σταδιακή εξάπλωση για την eSIM - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Ποιες συσκευές υποστηρίζουν την eSIM

Και τώρα, περνάμε στο κομμάτι που ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο. Ποιες συσκευές υποστηρίζουν, σε πρώτη φάση, τη λειτουργία της eSIM; Με βάση την ενημέρωση της Cosmote, οι συμβατές συσκευές είναι τα νέα iPad Pro 11” 4G+ και iPad Pro 12,9” 4G+ της  Apple, όπως και το Samsung Galaxy Watch 4G.

Η εταιρεία επισημαίνει πως στη λίστα θα προστεθούν κι άλλες συσκευές, όταν δεχτούν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στο λογισμικό τους (βλέπε τα νέα iPhone), ενώ περιμένουμε να δούμε πότε θα ακολουθήσουν και οι άλλοι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας…