Tip: Πώς θα κάνετε - πιο εύκολα - ομαδικές κλήσεις στο WhatsApp

Tip: Πώς θα κάνετε - πιο εύκολα - ομαδικές κλήσεις στο WhatsApp
ired.gr

Η γνωστή εφαρμογή online κλήσεων (φωνητικών και video) WhatsApp διευκολύνει περισσότερο  τις ομαδικές κλήσεις με μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σε iPhone και iPad.

Μέχρι πρότινος, οι χρήστες που ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια ομαδική video-κλήση, θα έπρεπε να την ξεκινήσουν σε επίπεδο “ένας προς έναν” και στη συνέχεια μπορούσαν να προσθέσουν συμμετέχοντες, χωρίς να υπάρχει επιλογή να ξεκινήσουν μια ομαδική κλήση ταυτόχρονα. Με το τελευταίο update που πραγματοποίησε, μπορείτε πλέον να ξεκινήσετε ομαδικές κλήσεις με 1-2 πολύ απλές κινήσεις.  

Ας τις δούμε...

Στο νέο σχέδιο, μπορείτε, μέσω της Συνομιλίας (στο μενού της βάσης της οθόνης) να μεταβείτε στην ομάδα, με τα μέλη της οποίας θέλετε να επικοινωνήσετε και στη συνέχεια να πατήσετε στο εικονίδιο του τηλεφώνου στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ξεκινήσετε. Στην επόμενη οθόνη, θα κληθείτε να επιλέξετε τις επαφές εκείνες που θέλετε να καλέσετε και στη συνέχεια πρέπει να πατήσετε το κουμπί φωνής ή βίντεο - ανάλογα με τον τύπο κλήσης που θέλετε να κάνετε.

Η εταιρεία πρόσθεσε, επίσης, έναν νέο τρόπο για να κάνετε ομαδικές κλήσεις και από την καρτέλα Κλήσεις, στο μενού της βάσης. Συγκεκριμένα, μπορείτε να πατήσετε το νέο εικονίδιο Κλήσης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, να επιλέξετε τις επαφές που θέλετε να καλέσετε και να επιλέξετε πάλι είτε το εικονίδιο φωνής ή βίντεο. Το WhatsApp υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή την κλήση έως και τεσσάρων ατόμων (με εσάς μέσα) ταυτόχρονα.

Ο αριθμός ατόμων είναι ο μικρότερος από αυτούς που υποστηρίζονται σε άλλες κορυφαίες υπηρεσίες, όπως το FaceTime της Apple, το οποίο ενημερώθηκε τον Οκτώβριο για να υποστηρίξει 32 άτομα ή το Messenger, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει έως και 50 άτομα σε μια κλήση. Εντούτοις, το χαρακτηριστικό γνώρισμα ομαδικής κλήσης του WhatsApp είναι αρκετά “φρέσκο” (είχε κυκλοφορήσει επίσημα στα τέλη Ιουλίου) και τώρα δείχνει να πραγματοποιεί τα απαιτούμενα βήματα για την εξάπλωσή του.

Σημειώνεται, βέβαια, πως οι κλήσεις είναι επίσης κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο, γεγονός που την καθιστά μια καλή επιλογή για τους χρήστες που αναζητούν προστασία προσωπικών δεδομένων, μετά τον ντόρο που έχει γίνει τελευταία με το Facebook.

Το WhatsApp σας προειδοποιεί ότι όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο πριν χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία ομαδικής κλήσης ομάδας, καθώς η ποιότητα της κλήσης μπορεί να επηρεαστεί από την επαφή με την ασθενέστερη σύνδεση.