Επιβλήθηκε απαγόρευση πώλησης iPhone και στη Γερμανία για την Apple!

Επιβλήθηκε απαγόρευση πώλησης iPhone και στη Γερμανία για την Apple!
ired.gr

Η Qualcomm εξασφάλισε άλλη μια δικαστική νίκη επί της Apple, αυτή τη φορά στη Γερμανία, καθώς δικαστήριο της μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας έκρινε ότι ορισμένα μοντέλα iPhone, με μόντεμ της Intel, παραβιάζουν ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας κατασκευής chips.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα iPhone μοντέλα δεν θα μπορούσαν πλέον να πωλούνται στη Γερμανία, ωστόσο η απαγόρευση δεν θα τεθεί σε ισχύ, εάν η Apple καταθέσει έφεση. Με βάση τα ισχύοντα, πάντως, η Apple είναι υποχρεωμένη να αποσύρει το iPhone 7 και το iPhone 8 από τα ράφια των καταστημάτων.

Μάλιστα, σε σχετική επίσημη δήλωση, η Apple τόνισε ότι θα σταματήσει να πωλεί τα μοντέλα iPhone 7 και iPhone 8 στη Γερμανία, μέσα από τα καταστήματα λιανικής της, ενώ η διαδικασία της προσφυγής συνεχίζεται. Το iPhone XS και το iPhone XR δεν επηρεάζονται και τα παλαιότερα μοντέλα iPhone θα πωλούνται ακόμη σε μεταπωλητές και μεταφορείς τρίτων κατασκευαστών.

Τι συνέβη νωρίτερα...

Νωρίτερα, η Apple είχε προσπαθήσει να “ξεγλιστρήσει” όσο πιο ανώδυνα γίνεται από τη δικαστική πρόκληση που της είχε θέσει η Qualcomm και στη Γερμανία, λανσάροντας μια νέα, μικρή αλλαγή στο iOS, η οποία επηρεάζει μονάχα τους ντόπιους χρήστες iPhone.

Διαβάστε επίσης: Με update λογισμικού αντιμετωπίζει η Apple to θέμα με τα iPhone στην Κίνα

Η αλλαγή που έκανε η Apple ήταν αποτέλεσμα των πολυάριθμων αγωγών που έχει καταθέσει η Qualcomm εναντίον της Apple σε παγκόσμια κλίμακα, για τη χρήση τεχνολογίας, που ανήκει στην πρώτη. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, ένα κινεζικό δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί υπέρ της Qualcomm, διατάσσοντας τη διακοπή πώλησης συγκεκριμένων μοντέλων iPhone στην κινέζικη αγορά. Η μικρή διαφοροποίηση λογισμικού υλοποιήθηκε νωρίτερα φέτος στη γερμανική έκδοση του iOS και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κάνουν αναζήτηση στα βιβλία επαφών τους, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Spotlight. Δεν πρόκειται για μια τρανταχτή αλλαγή και περιγράφεται από τους Financial Times ως "τόσο μικρή, που πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη από τους χρήστες".

Διαβάστε επίσης: Περί "πάχους" του iPhone που θα παρουσιαστεί το 2019 ο λόγος...

Η περίπτωση της Qualcomm στη Γερμανία αφορά σε πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, μεταξύ των οποίων κι ένα που σχετίζεται με τη διαχείριση ισχύος. Και η δυσκολία να βρεθεί λύση από την Apple σε ένα τέτοιο θέμα, είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς αφορά σε hardware του iPhone.

Θυμίζεται πως η μεγάλη δίκη της Apple με την Qualcomm πρόκειται να ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο του 2019, με τη δεύτερη να ισχυρίζεται ότι τις οφείλονται 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα. Ισχυρίζεται επίσης ότι η Apple έχει κλέψει τα εμπορικά μυστικά της και τα έχει μεταβιβάσει στην Intel.