Τρέχουν οι εξελίξεις για την έλευση της eSIM στην Ελλάδα

Τρέχουν οι εξελίξεις για την έλευση της eSIM στην Ελλάδα
ired.gr

Έτοιμη να υποδεχτεί τη λειτουργία της ηλεκτρονικής κάρτας SIM, που είναι ευρύτερα γνωστή ανά τον κόσμο σαν eSIM, μοιάζει η ελληνική αγορά, με τις εξελίξεις να τρέχουν ραγδαία σε αυτό το κομμάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Insider, η Cosmote είναι εκείνη που ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες το λανσάρισμα της υπηρεσίας, νωρίτερα από ότι αναμενόταν, καθώς προηγούμενες αναφορές εκτιμούσαν πως η eSIM θα έρθει στην Ελλάδα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Διαβάστε επίσης: Σταδιακή εξάπλωση για την eSIM - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Για την ώρα, δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιες συσκευές θα βρει εφαρμογή η eSIM, ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αρχικά θα την υποστηρίζουν οι LTE εκδόσεις των νέων iPad Pro και το Samsung Galaxy Watch, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί νέα αναβάθμιση λειτουργικού για την υποστήριξη της ψηφιακής κάρτας και από τα iPhone XS και iPhone XS Max.  

Το δημοσίευμα αναφέρει πως, σε πρώτη φάση, η λειτουργία της eSIM στην Ελλάδα από την Cosmote δεν θα υποστηρίζει την υπηρεσία Twin SIM ή τη dual SIM, δηλαδή ο χρήστης δεν θα μπορεί μέσω της ηλεκτρονικής SIM να έχει το ίδιο νούμερο σε δύο διαφορετικές συσκευές, ούτε να διατηρεί δύο διαφορετικά νούμερα σε μία συσκευή. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα γίνουν διαθέσιμες σε μεταγενέστερο χρόνο από την eSIM της Cosmote.

H ενεργοποίηση της eSIM θα πραγματοποιείται με το σκανάρισμα ενός QR Code που θα λαμβάνει ο χρήστης από κάποιο κατάστημα Cosmote και αφού θα ολοκληρώνει τη διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα εμφανίζονται στην οθόνη του, το προφίλ του θα ενσωματώνεται στην eSIM της συσκευής του. Ο τρόπος ενεργοποίησης προϋποθέτει ότι ο χρήστης θα πρέπει να συνδέσει την συσκευή στο Internet (μέσω WiFi δικτύου) για να μπορέσουν τα δεδομένα να “κατέβουν” στην συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Αύξηση στις spam κλήσεις στην Ελλάδα το 2018

Σημειώνεται, τέλος, πως αυτή τη στιγμή η eSIM βρίσκει εφαρμογή στην αγορά της Ευρώπης σε Αυστρία (T-Mobile), Ουγγαρία (Magyar Telekom), Κροατία (Hrvatski Telekom), Ισπανία (Vodafone Spain), Τσεχία (T-Mobile), Ηνωμένο Βασίλειο (EE) και Γερμανία (Telekom, Vodafone).