Ετοιμάζεται και νέο update για το iOS 12

Ετοιμάζεται και νέο update για το iOS 12
ired.gr

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από το επίσημο λανσάρισμα του update 12.1.2 και της διακοπής υπογραφής στο 12.1 του iOS12, και η Apple ετοιμάζει ήδη την έκδοση 12.1.3 του λειτουργικού για τις κινητές της συσκευές.

Η έκδοση 12.1.2 επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τη χρήση της eSIM στα iPhone XS, το πρόβλημα συνδεσιμότητας που επηρέασε χρήστες iPhone στην Τουρκία, καθώς κάποια λειτουργικά χαρακτηριστικά στην αγορά της Κίνας, που θεωρήθηκε πως παραβίαζαν διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm.  

Διαβάστε επίσης: iOS: Κυκλοφόρησε επίσημα το update 12.1.2 - Τι διορθώνει

Πλέον, οι εγγεγραμμένοι προγραμματιστές μπορούν να κατεβάσουν τη beta έκδοση του νέου iOS 12.1.3 από το Κέντρο Προγραμματιστών (Developer Center) της Apple ή να το κάνουν over-the-air, μόλις εγκατασταθεί το σωστό προφίλ διαμόρφωσης από το Κέντρο Προγραμματιστών.

Η beta του iOS 12.1.3 φέρεται να περιλαμβάνει στην πραγματικότητα το ίδιο περιεχόμενο που προοριζόταν για τη beta του  iOS 12.1.2 και φαίνεται να χαρακτηρίζεται ως δεύτερη beta και όχι ως πρώτη beta.

Η Apple φαίνεται να έχει τροποποιήσει το iOS 12.1.2 για να συμπεριλάβει ορισμένες έκτακτες διορθώσεις σφαλμάτων, καθώς και τις προαναφερθείσες αλλαγές λογισμικού στην Κίνα, σπρώχνοντας, έτσι, το περιεχόμενο που σχεδιάστηκε αρχικά για το iOS 12.1.2, στο iOS 12.1.3.

Η Apple αναγκάστηκε να προωθήσει το update iOS 12.1.2 νωρίτερα από το αναμενόμενο, αφού ένα κινεζικό δικαστήριο αποφάσισε στις 10 Δεκεμβρίου ότι το iPhone (από το μοντέλο 6S μέχρι το μοντέλο X) παραβίαζε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm σχετικά, πρώτον με την αλλαγή μεγέθους και τη μετατροπή των φωτογραφιών για να χρησιμοποιηθούν σαν wallpaper και δεύτερον με την εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών.

Το δικαστήριο θέσπισε μια προκαταρκτική απαγόρευση πωλήσεων για το iPhone, με αποτέλεσμα η Apple να κάνει τροποποιήσεις στο λογισμικό iOS στην Κίνα. Βασικότερη ήταν η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κλείνουν οι εφαρμογές όταν ο χρήστης σύρει προς πάνω σε μια ανοιχτή εφαρμογή από την εναλλαγή εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: Η Apple σταματά να υπογράφει το iOS 12.1

Η Apple δεν πτοήθηκε και δεν σταμάτησε να πωλεί τα iPhones της στην Κίνα, παρά τις διαμαρτυρίες της Qualcomm, υποστηρίζοντας ότι έχει συμμορφωθεί με την προκαταρκτική εντολή του δικαστηρίου.

Το iOS 12.1.3 θα σηματοδοτήσει την τέταρτη ενημέρωση στο iOS 12.