Το App Store θα επιτρέπει στους χρήστες να δωρίσουν και in-app περιεχόμενο

Το App Store θα επιτρέπει στους χρήστες να δωρίσουν και in-app περιεχόμενο
ired.gr

Η Apple προχώρησε τις προηγούμενες ώρες σε τροποποίηση στα Review Guidelines του App Store, βάσει της οποίας δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν μια νέα λειτουργία που θα επιτρέψει στους χρήστες του iOS να αγοράσουν in-app περιεχόμενο ως δώρο.

Διαβάστε επίσης: Νέα διαρροή για τις Smart Battery θήκες στα iPhone XS και XS Max

Τη δεδομένη στιγμή, οι χρήστες του iOS μπορούν να αγοράζουν apps επί πληρωμή ως δώρα για άλλους χρήστες iOS, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνουν το ίδιο για in-app περιεχόμενο. Καθώς όλο και περισσότερες εφαρμογές λειτουργούν σε free-to-try ή συνδρομητική βάση, με αρκετό από το περιεχόμενό τους να διατίθεται σταδιακά μόνο μέσω αγοράς εντός της εφαρμογής, αυτή η αλλαγή στους κανόνες της in-app αγοράς έχει νόημα για τους χρήστες και αξία, ιδιαίτερα σε ημέρες γιορτών, όπως αυτές που θα ακολουθήσουν.

Ο νέος κανόνας αγοράς εντός της εφαρμογής, με τη μορφή δώρου, περιγράφεται στις ενημερωμένες Οδηγίες Αναθεώρησης App Store της Apple.

Πριν από την αλλαγή, αναφερόταν: "Οι εφαρμογές δεν πρέπει να επιτρέπουν άμεσα ή έμμεσα το δώρισμα in-app περιεχομένου, χαρακτηριστικών ή αναλώσιμων προϊόντων σε άλλoυς".

Μετά την αλλαγή, αναφέρεται: "Οι εφαρμογές μπορούν να επιτρέπουν το δώρισμα στοιχείων που είναι κατάλληλα για in-app αγορά σε άλλους. Τα δώρα αυτά μπορούν να επιστραφούν μόνο στον αρχικό αγοραστή και δεν μπορούν να ανταλλαγούν".

Διαβάστε επίσης: "Παγώνουν" λειτουργίες του App Store μέσα στα Χριστούγεννα

Δεν είναι απολύτως σαφές με ποιον τρόπο θα γίνει η διαχείριση στο δώρισμα μιας in-app αγοράς, αλλά η Apple ίσως σχεδιάζει να προσθέσει νέες επιλογές gifting in-app αγοράς στο interface του App Store. Η Apple ενδέχεται να στείλει σύντομα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Αυτή τη στιγμή, αν θέλετε να στείλετε, σαν δώρο, μια πληρωμένη εφαρμογή σε κάποιον άλλο, πρέπει να ανοίξετε το App Store, να αγγίξετε το εικονίδιο τριών κουκίδων δίπλα στην τιμή μιας εφαρμογής και επιλέξτε την επιλογή "Gift App"  (Αποστολή ως Δώρου). Κατόπιν, ανοίγει ένα interface για την αποστολή ενός App Store credit για μια συγκεκριμένη εφαρμογή στην επαφή που επιθυμείτε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.