Η Apple επιβεβαιώνει το λύγισμα ακόμα και σε καινούρια iPad Pro

Η Apple επιβεβαιώνει το λύγισμα ακόμα και σε καινούρια iPad Pro
ired.gr

Η Apple επιβεβαίωσε πως ορισμένα από τα iPad Pro 2018, τα οποία παρουσιάστηκαν στο κοινό στα τέλη Οκτώβρη, αποστέλλονται προς πώληση με ένα μικρό λύγισμα στο μεταλλικό τους σασί.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τοποθέτηση της εταιρείας, η κατάσταση αυτή των συσκευών είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας κατασκευής και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει χειρότερη κατά τη χρήση ή να επηρεάσει τη λειτουργία της συσκευής με πρακτικό τρόπο. Η Apple ξεκαθαρίζει πως δεν θεωρεί ελάττωμα το λύγισμα των iPad Pros.

Διαβάστε επίσης: Η Apple σταματά να υπογράφει το iOS 12.1

Με βάση την ενημέρωση που παρείχε η τεχνολογική εταιρεία, αυτό το λύγισμα στο σασί του iPad Pro προκύπτει κατά την ψύξη των μεταλλικών και πλαστικών εξαρτημάτων της συσκευής, στη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, ενώ το λύγισμα μπορεί να προκύψει και στις δύο πλαϊνές πλευρές της συσκευής. Βέβαια, ένα λυγισμένο iPad Pro, όπως βγαίνει καινούριο από το κουτί του, μπορεί να μην ενοχλεί την Apple, ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως θα αντιδράσουν και οι καταναλωτές με τον ίδιο τρόπο, για μια συσκευή, η επίσημη τιμή της οποίας στην Ελλάδα ξεκινά από τα 969 ευρώ.

Η τοποθέτηση της  Apple για το θέμα, προέκυψε έπειτα από αναφορές χρηστών σε social media και τεχνολογικά forums, πως παρατήρησαν λύγισμα στα iPad Pro που είχαν αγοράσει, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ιδιαίτερη πίεση σε αυτά. Άλλοι ανέφεραν πως το παρατήρησαν να πραγματοποιείται σταδιακά, από την καθημερινή χρήση και άλλοι έπειτα από τη μεταφορά του σε μια τσάντα πλάτης. Ωστόσο, τα πιο ενδιαφέροντα posts ήταν αυτά που ανέφεραν πως η συσκευή βγήκε λυγισμένη από το κουτί της.

Η Apple απάντησε πως αυτή η τελευταία περίπτωση έχει δόση αλήθειας και έχει παρατηρηθεί, κυρίως, στο LTE μοντέλο, καθώς υπάρχει μια πλαστική ταινία, η οποία παρεμβάλλεται στις αλουμινένιες πλευρές του iPad, για να φιλοξενήσει τη γραμμή της κεραίας. Και σε αυτό το σημείο έχει παρατηρηθεί το λύγισμα. Η κατάσταση αυτή, δεν περιορίζεται, φυσικά, μονάχα στο κυψελοειδές iPad, αλλά και στο WiFi μοντέλο.

Οι καταναλωτές που έχουν παρατηρήσει λύγισμα στη συσκευή τους και το βρίσκουν ενοχλητικό, μπορούν, βάσει της πολιτικής της Apple, να το επιστρέψουν σε κάποιο Apple Store ή σε συνεργαζόμενους λιανέμπορους, μέσα σε διάστημα 14 ημερών από την αγορά του, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορούν να γίνουν δεκτές επιστροφές ή ανταλλαγές μετά την πάροδο του συγκεκριμένου διαστήματος.      

Διαβάστε επίσης: Την... πάτησε η Apple Music: Δημοσίευσε tweet μέσω Android συσκευής!

Το παραπάνω συμβάν προκύπτει μετά το περίφημο “bendgate” των iPhone 6 Plus τα οποία λύγιζαν ακόμα και με φυσιολογική χρήση, λόγω του αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκε (σειρά 6000), με την Apple να το διορθώνει στο επόμενο iPhone το οποίο κατασκευάστηκε με αλουμίνιο της σειράς 7000.