Το iPhone και η Siri έσωσαν ζωές!

Το iPhone και η Siri έσωσαν ζωές!
ired.gr

Ένα tweet που κυκλοφόρησε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό εκπομπής του NBC, περιλαμβάνει ένα video σχετικά με μια γυναίκα, τη Rachel Neal, που αποτελεί ειδική βοηθό του Federal Emergency Management Agency (FEMA) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Neal, μαζί με το φίλο της και μερικούς άλλους, είχαν ναυλώσει ένα σκάφος για να μεταφερθούν σε ένα νησί, δίπλα στις ακτές της Οκινάουα της Ιαπωνίας, στον Νότιο Ειρηνικό. Όμως, κατά την επιστροφή τους, ήρθαν αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, που είχαν σαν συνέπεια την ανατροπή του σκάφους.  

Με δεδομένο πως η Neal διαθέτει γνώση από τέτοιες καταστάσεις, καθώς εργάζεται σε εταιρεία που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, είχε μαζί της μια τσάντα με προϊόντα έκτακτης ανάγκης. Μέσα στην τσάντα ήταν το τηλέφωνό της (ένα iPhone απροσδιόριστων λοιπών στοιχείων) και αυτό του φίλου της. Αρχικά, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν από το τηλέφωνο του άντρα, όμως αυτό είχε υποστεί ζημιά από το νερό που είχε δεχτεί και δεν ήταν λειτουργικό. Στη συνέχεια, δοκίμασαν με επιτυχία το iPhone, που δούλευε κανονικά, παρά το νερό που είχε δεχτεί και έπειτα από 90 λεπτά περίπου, βρέθηκε στο σημείο η Ιαπωνική Ακτοφυλακή για να διασώσει και τους οκτώ επιβάτες.

Διαβάστε επίσης: Αθώα η Apple για δυστύχημα που προκλήθηκε από τη χρήση του Face Time

Από τα παραπάνω στοιχεία, το μόνο που μπορεί να διαπιστωθεί, είναι πως το iPhone που χρησιμοποιήθηκε, είχε αξιολόγηση IP. Σημειώνεται πως οι συσκευές από το iPhone 7 μέχρι το iPhone XR φέρουν αξιολόγηση IP67, πράγμα που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να βυθιστούν σε βάθος 3 ποδιών για μέγιστο χρονικό διάστημα 30 λεπτών και να βγουν από το νερό χωρίς αλλοιώσεις. Το iPhone XS και το iPhone XS Max διαθέτουν αξιολόγηση IP68, κάτι που σημαίνει πως τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να βυθιστούν σε 5 πόδια νερού για έως και 30 λεπτά, χωρίς να υποστούν ζημιά.

Καταλυτική η συμβολή της Siri στην Αγγλία

Σε μια άλλη περίπτωση που το iPhone χρησιμοποιήθηκε για να… σώσει ζωές, πρωταγωνιστής ήταν ένα 4χρονο αγόρι στην Αγγλία, το οποίο χρησιμοποίησε την ψηφιακή βοηθό Siri για να ζητήσει βοήθεια, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που αντιμετώπισε η έγκυος μητέρα του.

Ο μικρός Beau Austin, ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικά εξοικειωμένος στη συνομιλία με digital assistants, ενεργοποίησε τη Siri στο iPhone της μητέρας του και ζήτησε να καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια, ανέφερε στον βοηθό τη φράση «my mummy’s sick», προσθέτοντας ότι ήταν μόνος. Η Siri φρόντισε από την πλευρά της, να προσφέρει οδηγίες στο μικρό αγόρι για να βοηθήσει τη μητέρα του, μέχρι να καταφτάσουν οι πρώτες βοήθειες και να δώσουν, έτσι, ένα θετικό φινάλε στην ιστορία.

Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε σε αυτή την περίπτωση, πως η χρήση της Siri στην Ελλάδα δεν έχει την ίδια απήχηση με αυτή που έχει στο εξωτερικό και ο λόγος είναι απλός: δεν υποστηρίζει (ακόμα) την ελληνική γλώσσα…  

Διαβάστε επίσης: Τροποποιήστε τα Siri Shortcuts σύμφωνα με τις ανάγκες σας