Νέα επιλογή για το timeline προσφέρει το Twitter στο iOS

Νέα επιλογή για το timeline προσφέρει το Twitter στο iOS
ired.gr

Το Twitter προσφέρει στους χρήστες του σε iOS συσκευές, μια εναλλακτική πρόταση για τη διάταξη των ενημερώσεων από την ήδη υπάρχουσα ταξινομημένη χρονική σειρά.

Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα εισάγει στην εφαρμογή και σε εμφανές σημείο τη δυνατότητα εναλλαγής, η οποία θα επιτρέπει τη μετάβαση από την ταξινομημένη χρονική σειρά στην αρχική, αντίστροφη χρονολογική τροφοδοσία. Με τον τρόπο αυτό, αναγνωρίζει το γεγονός ότι το Twitter είναι συχνά πιο χρήσιμο σε πραγματικό χρόνο, ιδιαίτερα σε ζωντανές εκδηλώσεις, όπως τα αθλητικά παιχνίδια ή η απονομή των Βραβείων Όσκαρ.

Διαβάστε επίσης: Top 5: Διασκεδαστικά apps για τα φετινά Χριστούγεννα

Το Twitter άρχισε να αξιολογεί την χρονολογική σειρά πριν από τέσσερα, περίπου, χρόνια. Ήταν μια προσπάθεια να αυξήσει τη χρήση του, σε μια εποχή που το Facebook είχε φύγει πολύ μπροστά από το Twitter, δημιουργώντας αμφιβολίες για το μέλλον του microblogging site. Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter πάντα επέτρεπε στους χρήστες να επιστρέψουν, προσωρινά όμως, στην αντίστροφη χρονολογική τροφοδοσία.

Η τελευταία αναβίωση της original τροφοδοσίας του Twitter, μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον χρήστη, πατώντας το σύμπλεγμα μικρών αστεριών, στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, η οποία θα φέρει στο προσκήνιο τα τελευταία tweets. Με την πάροδο του χρόνου, το μέσο θα μάθει περισσότερα τη συμπεριφορά σας. Εάν κάνετε μετάβαση στα πιο πρόσφατα tweets σε τακτική βάση, τότε το Twitter θα θέσει αυτή τη διάταξη σαν προεπιλογή. Αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή σε σύγκριση με το παρελθόν, όταν η εφαρμογή μετέφερε τον χρήστη πίσω στην αξιολογημένη χρονική γραμμή, σε απρόβλεπτα χρονικά διαστήματα.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πως θα πετύχετε την εναλλαγή, όταν η λειτουργία προστεθεί στις διαθέσιμες επιλογές σας

Ο Keith Coleman, αντιπρόεδρος του προϊόντος στο Twitter, δήλωσε ότι σε δοκιμές που έγιναν για την εναλλαγή, οι χρήστες που είχαν πρόσβαση σε αυτή, συμμετείχαν σε περισσότερες συνομιλίες από το μέσο όρο.

Η επιλογή για τη συγκεκριμένη εναλλαγή στο timeline θα κυκλοφορήσει, αρχικά, για το iOS, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επεκταθεί και στα λοιπά λειτουργικά συστήματα.